INSPIRIRANO PREDSJEDNIKOM / Evo, ovo je cijelo životinjsko i filmsko carstvo Zorana Milanovića. Najveća analiza, od nilskog konja, sokola i jazavca do Marlon Branda

Slatki hipo i nije baš tako sladak. Kao ni orao, koji gleda s visine

1.4.2021.
22:47
VOYO logo

Direkt je jučer lijepo i uljuđeno pozvao premijera i predsjednika da se dođu svađati ili pomiriti u Direkt. Ali, oni nisu došli, a nisu nam čak ni odgovor poslali.

Brando i Ružni, prljavi i zli

U Direkt nisu stigli, ali zato je predsjednik na Facebooku objavio fotografije dva kultna filma, uz poruku ''Pa ti biraj.'' S jedne strane su Ružni, prljavi i zli, kako on vidi Plenkovića, Pupovca i Jandrokovića, a s druge strane je Marlon Brando, kako Zoran Milanović vidi sam sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A osim što za tumačenje politike predsjednik često poseže za filmovima od Divljaka do Ko To tamo peva, itekako se voli služiti i životinjama. Nilski konj, sokol, jazavac, zec, panda, nema čega se nije dosjetio i s čime usporedio svoje protivnike.

''Nismo isti ekosistem, ja sam orao, a on je nilski konj. Papa lopoče, ali ima opaku narav'', izjavio je predsjednik države Zoran Milanović.

''Gospodin Pupovac je zaštićeniji od pandi u njujorškom zoološkom vrtu'', komentirao je Milanović.

Možda se ovih dana osjećate kao da ste u kavezu od silnih prepirki od predsjednika i premijer pa smo mi kao odgovorni homo sapiensi odlučili istražiti kakve karakteristike ima životinjsko carstvo Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nastavak prepucavanja /

Dokaz za dokazom: Nakon Milanovićevih optužbi, sada je Plenković objavio kako predsjednik Republike laže

Image
nastavak prepucavanja /

Dokaz za dokazom: Nakon Milanovićevih optužbi, sada je Plenković objavio kako predsjednik Republike laže


Direkt u Zoološkom vrtu nije baš posjetio nilskog konja, nego njegovog patuljastog rođaka.

''On se hrani isključivo travom, dan provodi u vodi jer ima osjetljivu kožu. Biraju sigurnost'', pojasnio je Tomislav Krznarić iz Zoološkog vrta grada Zagreba.

Pravi voden konj zna težiti i do tone i jede bilje, nekad papa i lopoče. I da, nekad je opake naravi.

''U sezoni parenja mužjaci su izuzetni agresivni i mogu čak napasti i ljude. Statistika kaže da više ljude napadaju ljude od krokodila'', rekao je Krznarić.

Slatki hipo i nije baš tako sladak. Kao ni orao, koji gleda s visine. I nije predsjednik bez razloga sebe prozvao orlom.

Plameni jazavac 

''Kruže dok ne nađu plijen koji hvataju. Uz lavove su uz lavove od davnina vezani za uzjecajne osobe. Postoje samo hranidbeni lanci, vrhunski predatori i u odrešđen im ekosustavima, vrhunski predator bi bio i orao'', rekao je Krznarić.

''Danas se svima prijeti i riga vatru kao plameni jazavac'', izjavio je Milanović.

Tako je također opisivao premijera, iako plameni jazavac, naravno, ne postoji. Tomislav objašnjava da je i jazavac vrsta grabežljivca.

''Grabežljiv, iz porodice kuna i ono što ga odvaja od ostalih srodnika je to što žive u obiteljskim skupinama'', kazao je Krznarić.

MIlanović je o osobinama životinja itekako dobro informiran, a kad ne govori o zaštićenim pandama i hrabrim zečevima, inspiriraju ga filmovi.

Milanović sebe vidi kao Highlandera, glavnog lika kultnog filma.

''To je borba protiv zla, on je jedan jedini, samo jedan može bit. I tu poruku šalje MIlanović. Ja sam jedini'', izjavio je filmski kritičar Dean Sinovčić.

''Između ružni prljavi i zli i s jedne strane i "the wild one", ja biram biti Marlon Brando'', kazao je predsjednik države.

Referira se na Divljaka.

''On je opet individualac, sam protiv sviju, ali ostaje na vrhu'', komentirao je Sinovčić.

''Oni koji su protiv njega su ružni prljavi i zli. Ljudi se upecali tko je tko. Nije bitno toliko. Poanta filma je da opisuje egoistične likove na prljav način žele domoći novca i moći'', dodaje filmski kritičar.

Ipak ima jedan film koji Zoran Milanović najviše spominje. Balkanski špijun.
''Hoće centrala da pogriješi jednom, ali drugi i treći put neće'', rekao je Milanović.

''Najdraži film je Balkanski špijun. Briljantan film. Nije za velike mase, ali tko će shvatit će i uživati'', rekao je Sinovčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo