'SPASI ŽIVOT' / I bolnici u Osijeku nedostaje zaliha krvi. Crveni križ pozvao dobrovoljne darivatelje svih krvnih grupa

Image
Foto: danas.hr

'Zalihe svih krvnih grupa manje su od optimalnih, pa stoga pozivamo sve dobrovoljne davatelje, a i one koji to još nisu do sada bili, da se odazovu apelu i time zajedno omogućimo redovito liječenje svim našim pacijentima u potrebi za transfuzijom', napisao je osječki Crveni križ

9.8.2023.
9:07
danas.hr
VOYO logo

Crveni križ Osijek poslao je apel darivateljima svih krvnih grupa o čemu su se u utorak oglasili na svom službenom Facebooku. U objavi su pozvali dobrovoljne darivatelje svih krvnih grupa da daju krv na Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek koji će zbog toga raditi produženo do kraja tjedna.

"Zalihe svih krvnih grupa manje su od optimalnih, pa stoga pozivamo sve dobrovoljne davatelje, a i one koji to još nisu do sada bili, da se odazovu apelu i time zajedno omogućimo redovito liječenje svim našim pacijentima u potrebi za transfuzijom. Daruj krv. Spasi život", dodali su u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavili su i fotografiju s radnim vremenom Transfuzije do kraja tjedna. Tako će ove srijede, četvrtka i petka Transfuzija raditi od 7:30 sati do 18:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ranije ovoga mjeseca objavili smo i da na Zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a u Splitu nedostaje pojedinih krvnih grupa što je na svom Facebooku objavio i splitski Crveni križ.

"Hitno! Trenutno na Zavodu za transfuzijsku medicinu splitskog KBC-a nedostaje krvnih grupa 0 negativan, A negativan i B negativan, zbog čega su operacije na korak od otkazivanja", napisali su prije šest dana u objavi i dodali da je kolovoz ljeti najkritičniji mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni križ Split pozvao je građane da posjete Zavod za transfuziju na Firulama ponedjeljkom, utorkom i petkom od 7:30 sati do 15 sati te srijedom i četvrtkom od 7:30 sati do 19 sati ili, kako su napisali, na nekoj od terenskih akcija Crvenog križa Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalendar akcija dobrovoljnog davanja krvi moguće je pronaći na službenoj stranici Hrvatskog Crvenog križa.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Nakon 15 godina u splitskom KBC-u ponovno izvode operacije moždane aneurizme: 'Educirat ćemo se i dalje''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo