AFERA SOFTVER / Šefica DORH-a Zlata Hrvoj-Šipek odlučila smijeniti ravnateljicu USKOK-a Vanju Marušić zbog afere s Gabrijelom Žalac?

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Neslužbeno se doznaje da je Hrvoj-Šipek od ravnateljice USKOK-a tražila da sama odstupi, što je Marušić odbijala

25.11.2021.
18:01
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek odlučila je razriješiti Vanju Marušić dužnosti ravnateljice USKOK-a, neslužbeno dozanje Jutarnji list.

DORH tu informaciju nije potvrdio, ali je nije ni demantirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da je upravo "afera Softver" dovela do navodne smjene ravnateljice USKOK-a, piše Jutarnji. Podsjetimo, u tom slučaju USKOK nije otvorio istragu protiv bivše ministrice Gabrijele Žalac, već je Žalac uhićena nakon intervencije Ureda europskog javnog tužitelja.

Na tom predmetu USKOK je dvije godine provodio izvide te ih je na kraju zatvorio. Smatrali su da iz njihovih rezultata ne proizlazi dovoljan stupanj osnovane sumnje da bi protiv bivše HDZ-ove ministrice pokrenuli istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NEKOGA SE ŠTITI' /

Milanović: 'Ako DORH govori neistinu oko Žalac, onda trebaju otići odmah...'; Komentirao i potvrde

Image
'NEKOGA SE ŠTITI' /

Milanović: 'Ako DORH govori neistinu oko Žalac, onda trebaju otići odmah...'; Komentirao i potvrde

Neslužbeno se doznaje da je Hrvoj-Šipek od ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić tražila da sama odstupi, što je Marušić odbijala jer je, očito, smatrala da ona nije ta koja bi trebala snositi odgovornost.

Iz DORH-a su za N1 poručili da nadzor još uvijek traje te da glavna državna odvjetnica još nije odlučila o sudbini Vanje Marušić na čelu USKOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DORH bez komentara na napise o smjeni ravnateljice Uskoka

Državno odvjetništvo u četvrtak nije komentiralo medijske napise da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek odlučila razriješiti ravnateljicu Uskoka Vanju Marušić.

"Državno odvjetništvo nije u mogućnosti odgovoriti na postavljena pitanja s obzirom da je u tijeku utvrđivanje svih potrebnih činjenica", odgovorilo je Državno odvjetništvo na novinarska pitanja o mogućoj smjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica ocijenio je u utorak da vjeruje kako će nadzor glavne državne odvjetnice nad radom ravnateljice Uskoka zbog afere Softver pokazati je li bio propusta u radu tužiteljstva. 

Komentirajući, na novinarski upit, napise tjednika Nacional da je ravnateljica Uskoka Vanja Marušić svjesno zataškavala korupcijski kriminal bivše ministrice europskih fondova i regionalnog razvoja Gabrijele Žalac i prikrivala rezultate istrage, Malenica je rekao da nije upoznat s činjenicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vjerujem da će nadzor, kojeg provodi glavna državna odvjetnica nad radom ravnateljice Uskoka, utvrditi je li došlo do propusta'', rekao je.

Upitan je li razmišljao da kao ministar zatraži nadzor nad Uskokom i DORH-om zbog propusta, Malenica je rekao kako treba pričekati rezultate nadzora glavne državne odvjetnice nad Uskokom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj nadzor, kako se doznaje, još nije dovršen.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo