ONI SE HRANE VAŠOM KRVLJU, A DA TO NITI NE ZNATE: / Dalmatinci su očajni i nemoćni, iseljavaju iz svojih stanova, čupaju čak i parkete...

Image

Iako se mnogi odluče sami obračunati s ovim parazitima u većini slučajeva to završi neuspješno

1.11.2019.
22:27
VOYO logo

Splićani su gotovo pa nemoćni pred najezdom parazita koji su preplavili Dalmaciju.

Neki su zbog toga čak iselili iz stanova, čupali parkete u istima te palili namještaj ne bi li se spasili od njih, a za Slobodnu Dalmaciju su iz Cian-a, koji se bavi dezinfekcijom, dezinsekcijom, deratizacijom, ekologijom i zaštitom okoliša, potvrdili kako je stjenica s rastom turizma svako ljeto sve više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo teško ih je primijetiti, a često se otkriju tako što "žrtva" prepozna na sebi crvenilo i krastice: po vratu, nogama, rukama, uglavnom, onim dijelovima tijela koji ostaju otkriveni tijekom noći.

Gotovo ih je nemoguće uništiti

Hrane se isključivo krvlju, a bez nje mogu biti i do dvije godine, a zato što se skrivaju u namještaju, zidovima, podu, teško ih je detektirati i istrijebiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stjenice nisu vezane samo uz turistička središta. Postoja dva glavna razloga njihovog širenja.

Prvi, sposobnost stjenica da stvore otpornost na otrove, a to vam je kao kad se bakterije više ne povlače pred antibioticima, i drugi razlog što su u Europskoj uniji zabranili upotrebu određenih sredstava kojima bi se mogle efikasno uništavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E, sad, kad vi stjenice duže vrijeme tretirate istim preparatom, dovoljno je da dvije prežive i već će sljedeća generacija genetskom mutacijom biti imuna na tu vrstu otrova, a vi drugi preparat, zbog sve rigoroznijih zakona u EU o korištenju otrova, ne smijete primijeniti", rekao je Alan Kurtović iz "Ciana".

Iako se mnogi odluče sami obračunati s ovim parazitima u većini slučajeva to završi neuspješno, a jedini uspješan način je korištenje otrova, koji koriste tvrtke za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo