FENOMEN BABY LASAGNA / Hoće li Marko biti nagrađen za ovo što je napravio za Hrvatsku? Evo što su nam odgovorili iz Vlade

Image
Foto: Patrik Macek/Nel Pavletic/PIXSELL

Treba li Marka Purišića nagraditi zbog svega što je napravio? Jer upravo je on Hrvatskoj napravio sjajnu promociju u svijetu i ušao u povijest s najboljim plasmanom na Eurosongu

Jakov Sedlar

Jakov Sedlar

Od crne kronike i politike do Premier League, Eurosonga i trapa - iako mlad, u sve je upućen

15.5.2024.
21:18
Patrik Macek/Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Eurosong je završio, a Baby Lasagna u Hrvatsku se vratio kao drugi. Drugi, ali za publiku pobjednik jer dobio je najviše glasova od svih predstavnika, točnije 547 bodova, od čega najviše glasova publike.

Pobjednik Eurosonga, inače bude nagrađen pa praktički ni s čime. Dobije stakleni trofej i to je sve. Novčana nagrada nikada nije postojala, nego je na samom izvođaču da svoju pobjedu ili dobar plasman iskoristi najbolje moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ima i drugačijih primjera. Primjerice, 2014. godine na Eurosongu je pobijedila austrijska Conchita Wurst, a od austrijske vlade dobila je pozamašnu nagradu od 2.5 milijuna eura. Tada je i srpska pjevačica Marija Šerifović otkrila što je dobila od tadašnjeg predsjednika Borisa Tadića.

Image
VELIKI USPJEH /

Ovaj graf pokazuje koliko je Baby Lasagna zaintrigirao svijet. Donio nam je reklamu koja nije koštala ni centa

Image
VELIKI USPJEH /

Ovaj graf pokazuje koliko je Baby Lasagna zaintrigirao svijet. Donio nam je reklamu koja nije koštala ni centa

"Pitao je: 'Što mogu učiniti za vas?', Što da mu kažem?! Ne trebaš ništa, mislim što ćeš, ja sam za tebe napravila više, ne trebaš ti ništa za mene. Dobili smo kravatu i bombonijeru, to je to, to je jedina istina", rekla je tada Marija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj se isto povuklo pitanje treba li Marka Purišića nagraditi zbog svega što je napravio. Jer upravo je on Hrvatskoj napravio sjajnu promociju u svijetu i ušao u povijest s najboljim plasmanom na Eurosongu.

Stoga smo odlučili pitati Vladu Republike Hrvatske i Ured predsjednika Republike Hrvatske hoće li na nekakav način nagraditi Baby Lasagnu, iako je završio drugi. Iz Ureda predsjednika RH nisu nam odgovorili, a iz Vlade su poručili:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dnevni red sutrašnje sjednice Vlade je u pripremi, a na njemu će se naći i točka vezana uz navedenu temu. O detaljima javnost će biti izviještena sutra", kratko su nam poslijepodne odgovorili na upit.

Na stranicama Vlade sada je objavljen program 306. sjednice Vlade, na kojoj je druga točka dnevnog reda:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijedlog odluke o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću, umjetničkog imena Baby Lasagna."

Stoga ostaje za vidjeti što će sutra odlučiti premijer Andrej Plenković i njegovi ministri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo