'NISAM MOGAO DRUGAČIJE' / Heroj iz Slavonskog Broda koji je spasio čovjeka iz potopljenog auta: 'Vozač je bio je u šoku, nije reagirao'

Image
Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH/Twitter/X/Screenshot

Brođanin Hrvoje Mužević baš je tada trebao dostaviti hranu, ali je vidio da netko ispod podvožnjaka treba pomoć. Nije dvojio

2.5.2024.
21:14
Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH/Twitter/X/Screenshot
VOYO logo

Jaka tuča u četvrtak je pogodila Slavonski Brod, poplavljene su ulice, podvožnjak, ali i tridesetak podruma građana. Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je i fotografiju na kojoj se vidi automobil ispod poplavljenog podvožnjaka.

Na fotografiji se vidi i čovjek koji je pokušao doći do automobila, a prema pisanju 24sata, to je Hrvoje Mužević (48), Brođanin koji je u to vrijeme dostavljao hranu, ali je vidio poplavljeni auto pa priskočio u pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je lijevala kiša, Hrvoje je izašao iz svog auta, iz kojeg, tvrdi, nije baš dobro vidio, ali uočio je da se nešto događa. Nekako je došao do auta i pomogao nesretnom čovjeku.

Image
PLJUŠTI NA ISTOKU /

Nevrijeme pogodilo Slavonski Brod. Padala tuča, ulice zaplivale u bujicama. Ovakvo je stanje tamo

Image
PLJUŠTI NA ISTOKU /

Nevrijeme pogodilo Slavonski Brod. Padala tuča, ulice zaplivale u bujicama. Ovakvo je stanje tamo

"Vidio sam da auto pluta u vodi ispod podvožnjaka. Taj je podvožnjak poznat po tome da poplavi čim padne malo više kiše i ljudi često procijene da mogu proći automobilima, pa zaglave", kaže Hrvoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da se razina vode jako brzo podizala.

"Istrčao sam, a žena je vikala 'kud ćeš'. Ne znaš tko je u autu niti što se događa, mogao se netko udaviti. Nisam mogao drugačije nego ući u vodu. Kad sam došao do auta, unutra je sjedio čovjek srednjih godina. Kao u šoku, nije reagirao ni na što što sam mu govorio. Počeo sam gurati auto i vidio dva momka koja trče pomoći. Brzo se dizala razina vode, a na kraju nas se skupilo desetak i izgurali smo čovjeka iz poplave", priča Hrvoje i kaže da je svejedno dovršio dostavu koju je imao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaos u Slavoniji dogodio se nakon upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda na čijim je službenim stranicama stajalo da su sve regije u Hrvatskoj, osim područja Gospića, pod žutim alarmom, što označava potencijalno opasno vrijeme.

Kasnije navečer, Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je da su na terenu žurne službe i da saniraju štetu. U objavi su napisali i da su zbog nevremena padala i stabla pa ograničila pješačku stazu i prometnice, ali su brzo uklonjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Vatrogasci u velikoj akciji na Donjim Sveticama u Zagrebu! Brusilicama rezali krov

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike