tRAŽE HITAN SASTANAK / HDZ-ovci iz Like na sastanku u središnjici: 'Plenković ima našu podršku, ali Jandroković ne!'

Ličke HDZ-ovce u središnjici su primili Damir Sesvečan i Karlo Ressler te Darko Nekić

29.8.2018.
18:12
VOYO logo

Dvije stotine pobunjenih HDZ-ovaca iz Ličko-senjske županije stiglo je
u središnjicu stranke u Zagreb. Negoduju jer su treći put odgođeni izbori za predsjednika ličkog HDZ-a.

Predstavnici ličkog ogranka stranke stigli su skandirajući:  "Franjo, Franjo" i "Zovi, samo zovi". Njihov vođa i župan Darko Milinović još je, kaže, prije pet dana zatražio da ih u Središnjici primi predsjednik Plenković, glavni tajnik Jandroković ili politički tajnik Kuščević koji je to tijekom dana bio odbio.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred HDZ-om se novinarima obratio kandidat za predsjendika ličkog HDZ-a Darko Milinović. 

"Pljesak ovih ljudi pokazat će vam da Plenković ima našu podršku", kazao je Milinović nakon čega su okupljeni HDZ-ovci zapljeskali. Na pitanje što s Jandrokovićem, Milinović je jasno kazao: "Ne, ne, on nema našu podršku. On se jutros otkrio i rekao da vodi stvar u Zagrebu". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je poruka Kustiću da ne vrijeđa Ličane, tražimo izbore, tri puta su odgađani", rekao je Milinović.

Na pitanje je li premijerova šutnja jasna poruka, Milinović je odgovorio kako Plenković vjerojatno ne raspolaže pravim podacima s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I neki koji su digli ruku za Marijana Kustića, drugi dan su dali podršku meni kada su čuli moj program. Vodit ću Ličko-senjski HDZ u nove pobjede kao što sam vodio i do sada", poručio je Milinović. 

Kazao je kako nije rekao ništa protiv interesa svoje stranke te dodao da dio vodstva stranke otvoreno lobira za njegovog protukandidata Kustića. "To je zbog toga što sam digao glas protiv nekih kadrovskih rješenja kao i politike prema Lici", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je i da se zamjerio Gordanu Jandrokoviću kada nije glasao za Istanbulsku konvenciju. Predstavnike ličkih HDZ-ovaca primio je predsjednik i član središnjeg izbornog povjerenstva Damir Sesvečan, Karlo Resser te povjerenik HDZ-a za Ličko-senjsku županiju Darko Nekić. U središnjici HDZ-a je zatraženo da na sastanku bude 5 predstavnika ličkog HDZ-a, no oni na to ne pristaju. 

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo