Podnose je danas / Grbin o interpelaciji na rad Vlade: 'Metaforički, ona je nogom u guzicu kojom želimo natjerati Vladu da počne raditi'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ovci smatraju da se pod hitno mora mijenjati pristup obnovi područja razorenih potresima

29.6.2021.
11:11
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Peđa Grbin, Ivana Posavec Krivec i Davorko Vidović iz Kluba zastupnika SDP-a u Saboru objasnili su zašto žele u proceduru pustiti interpelaciju o radu Vlade na obnovi oštećenih područja potresima.

"Cilj je ubrzati obnovu da se pojednostave procedure, da se trasparentnije izvjestava o mjerama, da se osigura pomoć onima koji žive u objektima koji nisu legalizirani", kazao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da interpelaciju podnose danas, kao i to da će, ako Vlada krene "odugovlačiti", rasprava o tome biti na jesen.

"Metaforički, ona je nogom u guzicu kojom želimo natjerati Vladu da počne raditi. Ako će (Vlada) to doista i početi, mi možemo povući tu interpelaciju", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo tri tijela koja su zadužena za obnovu, to ne funkcionira. Sve trebamo staviti pod jedan krov, svejedno je li to Fond ili je Ministarstvo", rekao je predsjednik SDP-a i to, dotaknuvši se dalje prepucavanja predsjednika Republike i predsjednika Vlade o izboru predsjednice ili predsjednika Vrhovnog suda:

"U Hrvatskoj očito imamo problem. Sutra je sjednica DSV-a, koje će raspisati novi javni poziv. Bitno je da izađemo sa slijepog kolosijeka u kojem smo se našli. Ako se na treći poziv javi osoba koja će biti kvalitetna, nadam se da će onda ta osoba biti i predložena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo