NA POMOLU VELIKA AFERA / Gradonačelnik Požege ucjenjivao vijećnika? 'Svaki mjesec davao mu je 2000 kuna'

'Otišao je u banku i podigao 2000 kuna. Donio ih je pred Hrvatsku lutriju, gdje gospodin Krizmanić radi'

6.10.2019.
8:00
VOYO logo

Požegu potresa afera u kojoj HDZ-ovog gradonačelnika stranački kolega optužuje za ucjenu! Član Gradskog odbora HDZ-a u Požegi tvrdi kako gradonačelnik uzima novac od člana stranke, ujedno dopredsjednika gradskog vijeća.

Po njegovim tvrdnjama, novac je dio naknade za dužnost na koju je spomenuti HDZ-ovac imenovan. Gradonačelnik Darko Puljašić odbacuje ove tvrdnje, a po detalje priče u Požegu se zaputio naš Tin Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Albrehta (HDZ), kaže, neugodno je šokirala ispovijest stranačkog kolege, dopredsjednika Gradskog vijeća Požege. Dragan Borevac mu se, kaže, požalio da dio naknade za obavljanje posla dopredsjednika vijeća – daje gradonačelniku.

"On je rekao da svaki mjesec diže novce sa svog računa. 2000 kuna. Da ga gradonačelnik Darko Puljašić zove i da mu on taj novac donosi u gradsku kuću."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovarali smo s gradonačelnikom Puljušićem no pred kamere RTL-a nije želio. Ali u telefonskom razgovoru je rekao kako se godinama protiv njega vodi hajka a ovu priču nazvao je samo dijelom te hajke, demantirao ju i nazvao lažnom.

Borevac na naše pozive nije danas odgovarao, a po priči njegovih stranačkih kolega, bio je nezadovoljan jer se iznos koji je davao povećao. I to kad ga je nazvao, kako Albrecht tvrdi, ne gradonačelnik, već bivši dopredsjednik Gradskog vijeća kojeg je Borevac zamjenio na toj funkciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otišao je u banku i podigao 2000 kuna. Donio ih je pred Hrvatsku lutriju, gdje gospodin Krizmanić radi. Ostavio mu je novac, ovaj ih je stavio u džep. Nakon par minuta, pet ili deset minuta kaže da ga je opet Ivan Krizmanić nazvao i da ga je pitao koliko je to novca on njemu dao? U tom trenutku Dragan je pitao, 2000 kuna sam ti dao, koliko sam ti trebao dati? Pa kaže ovaj, ne dvije već 3600", govori nam Albreht.

I oporbeni vijećnici vjeruju da je Borevac davao novac, i to od ožujka kada je preuzeo funkciju dopredsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Borovac nije vidio ništa sporno u toj situaciji... nekom da 2000 kuna za koje nije uopće računao da će ih imati u ovom mandatu. Onda mu apsolutno nije bio problem dati tih 2000 kuna vijećniku koji je ostao bez svoje naknade, ali je problem postao kada je morao dati sve", posvjedočila je Tamara Puač, vijećnica Gradskog vijeća Požege.

Za sada cijelu priču ispituje i stranka koja će, ako se navodi pokažu istinitim sve i stranački sankcionirati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo