PREDSJEDNICA O SLANJU VOJSKE NA BALTIK: / 'Ako Rusiju tretirate kao neprijatelja, ona će vam i postati neprijetelj'

Image

"Da je Hrvatska bila članicom NATO-a 90-ih godina, rat se ne bi ni dogodio.

31.10.2016.
19:38
VOYO logo

"Ne možete zanemariti činjenicu da je jedna država ipak nagrizla temelje međunarodnog prava, suverenitet države, teritorijalni integritet, političku neovisnost itd. Ono što je također bitno, ako nekoga, npr. Rusiju krenete tretirati kao neprijatelja, on će se uskoro pretvoriti u neprijatelja. Dakle, tu je iznimno bitno čvrsto stajati za počela međunarodnog prava, ali isto tako involvirati Rusiju u dijalog o sigurnosnim pitanjima, kako u Europi, tako i na Bliskom istoku i svugdje", kazala je predsjednica.

Govoreći o novoj Vladi, Grabar Kitarović je istaknula kako s ministrima koji su važni za njene ustavne ovlasti ima visok stupanj slaganja, a pozdravil aje i Marićevu poreznu reformu navodeći kako ona ohrabruje te da vjeruje da će od nje na kraju svi u državi profitirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NATO U BEZIZLAZNOJ SITUACIJI, NE MOŽE OBRANITI SVOJE ČLANICE: /

'Da Rusi to žele, pregazili bi zemlje Baltika u svega 36 sati'

Image
NATO U BEZIZLAZNOJ SITUACIJI, NE MOŽE OBRANITI SVOJE ČLANICE: /

'Da Rusi to žele, pregazili bi zemlje Baltika u svega 36 sati'

Protiv zabrane pobačaja

Osvrćući se na aktualno pitanje pobačaja, predsjednica je kazala kako ona osobno smatra da svaka žena mora imati pravo odluke o pobačaju. Podsjetila je da zabrana ne rješava ništa te kazala kako bi se i obitelji i škole morale pobrinuti više da mladi dobiju više informacija.

"To počinje od obitelji i obiteljskog odgoja, i tu škole moraju imati iznimno važnu ulogu bez nekakvih ideoloških predznaka. Bez ulaženja u nekakve socio-psihološke aspekte. Jednostavne biološke činjenice moraju svima biti jasne, a drugo je nekakav preodgoj društva. Stavite se samo u položaj žene kad zatrudni. Činjenice jest da je u Hrvatskoj jako teško usvojiti djecu, da tim ženama koje zatrudne pružamo malo potpore, bilo u okvirima lokalne sredine, bilo u okvirima države. Treba mijenjati cijeli sustav da se kroz edukaciju i socijalne mjere svakoj ženi omogući da rodi dijete, a da se i ona i dijete u konačnici zbrinu na odgovarajući način", kazala je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo