OSUĐEN ZA RATNI ZLOČIN / Glavaš objavio da je u Drinovcima: 'Otišao sam u BiH, ali nisam pobjegao. Ne želim više živjeti u Hrvatskoj'

Image
Foto: Josip Regović/Pixsell

Ja sam ovu državu stvarao, ali nisam je zamišljao ovakvu kad sam stavljao glavu na panj. Nemaju niti jednog dokaza. Ovo je politička namještaljka. Nemam namjeru odslužiti ni jednog dana u zatvoru, rekoa je Branimir Glavaš

15.11.2023.
8:56
Josip Regović/Pixsell
VOYO logo

Branimir Glavaš je na svom Facebooku objavio da se trenutno nalazi u Drinovcima u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za svaki slučaj. Što je budali i sucu u glavi nikada se ne zna ", napisao je uz objavu kako se nalazi u Drinovcima.

"Otišao sam u BiH, ali nisam pobjegao. Imam dvije putovnice. Ne želim više živjeti u Hrvatskoj. Ja sam ovu državu stvarao, ali nisam je zamišljao ovakvu kad sam stavljao glavu na panj. Nemaju niti jednog dokaza. Ovo je politička namještaljka. Nemam namjeru odslužiti ni jednog dana u zatvoru, rekao je za 24sata Branimir Glavaš nakon što je na svom Facebook profilu objavio da je napustio Hrvatsku i otišao u Bosnu i Hercegovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Županijski sud u Zagrebu na ponovljenom suđenju u slučajevima ‘selotejp‘ i ‘garaža‘ Branimira Glavaša je nepravomoćno osudio na sedam godina zatvora za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991. godine.

Nakon što mu je je izrečena presuda Glavaš je sucu rekao: 'Sram Vas bilo, nabijem na k**ac Vas i Vaš sud' te je izašao iz sudnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REAKCIJE NAKON PRESUDE /

VIDEO Tužitelj u slučajevima Garaža i Selotejp zadovoljan presudom, Glavaš odreagirao: 'Boli me đon!'

Image
REAKCIJE NAKON PRESUDE /

VIDEO Tužitelj u slučajevima Garaža i Selotejp zadovoljan presudom, Glavaš odreagirao: 'Boli me đon!'

Njegov sin i odvjetnik Filip Glavaš kazao je za RTL Danas nakon što je izrečena presuda da je  bio uvjeren da ćemo doći do oslobađajuće presude.

" Ja sam bio duboko uvjeren da ćemo doći na presudu i čuti oslobađajuću presudu, ali Vijeće je nažalost i izreklo osuđujuću presudu i neugodno iznenadilo odlukom koja je protivna svim činjenicama utvrđenim u postupku i protivno svim dokazima u ovom ponovljenom postupku", kazao je Filip Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li mu savjetovao da ode u BiH kazao je:

"Pa gledajte, ja kao njegov branitelj mu nisam mogao pružiti garanciju da će u slučaju eventualne osuđujuće presude moći neometano napustiti zgradu ovoga suda. Iz jednostavnog razloga što mi ni jedan od mojih sugovornika nije mogao potvrditi hoće li on u slučaju osuđujuće presude biti obvezan ići u istražni zatvor ili ne. S obzirom na navedeno ja sam mu, opreza radi, sugerirao da ode u BiH jer sam, iako sam bio uvjeren da ćemo doći do oslobađajuće presude, ipak imao zrno sumnje da bi se moglo dogoditi ono što se dogodilo. I iz tog razloga sam mu to sugerirao, ali on je to rezolutno odbio zato što je bio duboko uvjeren da će danas čuti oslobađajuću presudu kao što je i sada uvjeren da je nevin", kazao nam je Filip Glavaš 27. listopada nakon što je Županijski sud u Zagrebu Branimira Glavaša nepravomoćno osudio na sedam godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte video: Slučaj Glavaš traje toliko dugo da mu je sin rođen 1991. kad su počinjeni zločini - postao odvjetnik

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo