ŠTO NAS ČEKA IDUĆIH DANA? / Ciklona se premješta preko naših krajeva: Ovog tjedna očekujte nekoliko vremenskih poremećaja

Danas nas očekuje oblačno i kišovito prijepodne, a prema kraju dana vrijeme će biti sve mirnije, a oborine sve rjeđe

2.11.2021.
9:08
VOYO logo

Ovoga tjedna čeka nas nekoliko vremenskih poremećaja, jer se ciklona i frontalni poremećaji premještaju preko naših krajeva dalje na istok kontinenta, kaže se u RTL-ovoj vremenskoj prognozi.

Prema toj prognozi, danas nas očekuje oblačno i kišovito prijepodne. No, postupno će biti sve mirnije, a oborina sve rjeđa pa će se stanjivati i oblaci. Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima slijedi postupno, barem djelomično razvedravanje i uglavnom suho. Koja kap kiše možda će pasti uz granicu sa Slovenijom. Zapuhat će slab do povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar pa bi moglo biti i malo svježije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'OČEKUJE SE OLUJA ZA OLUJOM' /

Accuweather objavio vremensku prognozu za zimu, meteorolozi upozoravaju na prijetnju: 'To bi moglo uzrokovati značajne poplave'

Image
'OČEKUJE SE OLUJA ZA OLUJOM' /

Accuweather objavio vremensku prognozu za zimu, meteorolozi upozoravaju na prijetnju: 'To bi moglo uzrokovati značajne poplave'

Popodne smirivanje vremena

I na istoku Hrvatske bit će sve manje zaostalih oblaka, a vrlo rijetko malo kiše može pasti sporadično u Posavini, izglednije u Podunavlju. Jugoistočni vjetar će okretati na umjeren sjeverozapadni s kojim će se činiti i malo svježije, bit će između 14 i 17 °C.

U Dalmaciji sve više sunčanih razdoblja, a uglavnom samo u zaobalju još može pasti koji kraći lokalni pljusak. Bit će osjetno ugodnije uz tek slab do umjeren uglavnom sjeverozapadni vjetar. Temperatura do 20 °C. Na sjevernom Jadranu popodne većinom sunčano i mirnije, ali ne sasvim stabilno pa još postoji manja mogućnost za koji pljusak u unutrašnjosti Istre, na širem riječkom području te u gorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja tjedna suho i svježije

Idućih dana na kopnu će u početku biti osjetno toplije, ali i kišovitije, osobito sa srijede na četvrtak. A nakon što južina okrene na sjeveroistočni vjetar u petak, bit će uglavnom suho uz tek prolazno malo kiše u subotu. No, tada će ponovno osvježiti.

Na Jadranu će idućih dana biti vrlo promjenjivo i nestabilno, na jugu svakodnevno uz kišu. No, izraženiji pljuskovi i nevere se u srijedu i posebice u četvrtak očekuju duž cijele obale. Pritom će probleme opet stvarati jako i olujno jugo te još neugodnije oštro. Suha razdoblja su sve izglednija od petka kad zapuše umjerena bura, prije svega na sjevernom dijelu, ali od nedjelje i drugdje. Temperatura bez veće promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo