FOTO: / Nafta curi u Krku kod Knina!

Nakon poplava rijeka Krka počela se povlačiti u korito, no istovremeno ispire zemlju onečišćenu naftnim prerađevinama s obližnje benzinske postaje na ulazu u grad.

14.1.2010.
15:24
VOYO logo

''Na teren su stigli inspektori i pomoć iz Nacionalnog parka Krka, a vatrogasci su u srijedu odmah nakon dojave postavili zaštitne brane'', potvrdio je zapovjednik kninskih vatrogasaca Mladen Jelić za net.hr.

Dodao je kako je postavljanjem treće brane spriječeno daljnje preljevanje naftne mrlje. Jelić je ujedno za net.hr potvrdio da je nafta potekla iz spremnika s benzinske postaje 'Lukoil' u obližnji šaš koji se nalazi iza crpke, te da je nakon poplave rijeka za sobom povukla i naftu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Angažirana je i tvrtka 'Cian' iz Splita koje bi trebala ukloniti izvor onečišćenja o trošku Lukoila, te ujedno izvršiti kompletnu sanaciju eko-incidenta.

Doznajemo da je gradonačelnica Knina Josipa Rimac trenutno na bolovanju, zbog čega umjesto nje zamjenik gradonačelnice Tomislav Vrdoljak održao sastanak s Jelićem, te predstavnicima Nacionalnog parka Krka i predstavnicima ekoloških udruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa iz NP Krka rekla je kako nizvodno od Knina nisu primjećene naftne mrlje, a nisu zabilježeni niti neki drugi poremećaji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo