SIN PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA / FOTO Miroslav Tuđman pokopan na Mirogoju. Plenković: 'U zadnjem razgovoru rekao sam mu da je Covid-19 ozbiljna bolest'

Ispraćaju je prisustvovao premijer Andrej Plenković, kao i mnogi ministri te saborski zastupnici

4.2.2021.
16:00
VOYO logo

Na zagrebačkom Mirogoju uz vojne počasti danas je pokopan Miroslav Tuđman.

HDZ-ov saborski zastupnik i najstariji sin Franje Tuđmana umro je u 75. godini u Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' nakon višetjedne borbe s koronavirusom. Ispraćaju je prisustvovao premijer Andrej Plenković, kao i mnogi ministri te saborski zastupnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Okupili smo se ovdje na njegovom preranom i naglom ispraćaju. Prije samo nekoliko tjedana kada me kolega Kapulica upozorio da Miro ima temperaturu i sam sam bio još u izolaciji od posljedica Covida-19. Odmah sam ga nazvao i rekao sam mu: Miro, ovo je ozbiljna bolest i nemojte oklijevati niti trenutka. Čuvajte se i pazite se. To je bio nažalost naš posljednji razgovor'', rekao je premijer Plenković na sprovodu.

Miro je u tom razgovoru pokazao svoj karakter, svoj osjećaj hrabrosti i sve što ga je krasilo cijeli život. A to je da nikada nije sebe stavljao u prvi plan. Gledao je na druge i živio je Hrvatsku'', kazao je Plenković te dodao da je sudjelovao u stvaranju moderne Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Otac i sin /

Kakav je bio odnos Miroslava i Franje Tuđmana? 'U kući se nisu pričali vicevi'

Image
Otac i sin /

Kakav je bio odnos Miroslava i Franje Tuđmana? 'U kući se nisu pričali vicevi'

Miroslav Tuđman rođen je 25. svibnja 1946. u Beogradu. Diplomirao je filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je magistrirao te doktorirao (VSS - profesor filozofije i sociologije; doktorat u području društvenih znanosti - polje informacijskih i komunikacijskih znanosti; sveučilišni nastavnik).

U Hrvatski sabor prvi je put izabran 2011. godine, njegov desetogodišnji zastupnički rad karakterizirali su odmjerenost, argumentiranost, stručnost i poštivanje drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo