Eksplodirala baterija, curica zamalo ostala bez oka

Prava drama odvijala se u obitelji Majić na Valentinovo.

23.2.2011.
11:01
VOYO logo

"Supruga i djeca sjedili su u dnevnom boravku, Petra je stavila četiri baterije u sintesajzer, međutim, kad je počela stavljati petu, došlo je do praska. Baterija je eksplodirala sama od sebe! Pouzdano, nije bila ni u kakvom doticaju s toplinom ili vatrom. Kćeri mi je lice bilo crno kao ugljen, kiselina joj je dospjela do očiju, svi smo bili u šoku. Odmah sam Petru sjeo u auto i krenuo u Vrgorac na Hitnu pomoć", ispričao je otac stradale djevojčice Petar Majić iz Vitine, pokraj Ljubuškog.

U Vrgorcu je liječnik Petri počeo ispirati oči, no kako je procijenio da bi mogla izgubiti lijevo oko, uputio ju je u splitsku Kliničku bolnicu. Brzom reakcijom splitskih liječnika petogodišnjoj je djevojčici spašeno lijevo oko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikako mi ne može doći u glavu kako je ta baterija pukla iz čistog mira. To su alkalne baterije Sanyo od 1,5 volti", kazao je Majić u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

"Očito se kod nas može uvoziti sve i svašta. Kad vam se ovakvo što dogodi, strah vas je djeci u ruke dati bilo što", kaže preplašeni Majić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U 31 godinu liječničkoga staža nikad nisam čuo ni doživio da ovakvu nesreću može izazvati baterija od 1,5 V. Dijete sada ide na redovite kontrole kod okulista i dermatologa jer je kiselina ozlijedila kožu i očnu sluznicu. Nadamo se da će sve proći dobro i da neće biti trajnih posljedica", kazao je liječnik vrgoračke poliklinike dr. Pavo Petrović.

Odgovorni i proizvođač i trgovac

"Prema zakonu, za neispravan proizvod odgovorni su i proizvođač i trgovac, no u slučaju djevojčice Petre Majić kojoj je baterija eksplodirala dok ju je stavljala u sintesajzer i opasno joj ozlijedila oko, to je posve ozbiljna situacija koja zahtijeva pomniju istragu", mišljenje je Ante Tičića iz Udruge Dalmatinski potrošač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je baterija sačuvana, Tičić savjetuje da se pošalje na vještačenje u ovlašteni, licencirani laboratorij, ako takav uopće postoji.

"Utvrdi li nalaz vještaka da je došlo do greške u proizvodnom procesu, prema Zakonu o obveznim odnosima, od proizvođača bi trebalo zatražiti maksimalnu naknadu štete", smatra Tičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo