BRUTALNA TUČNJAVA / Slučaj koji je šokirao Split. Doznajemo što je s pretučenim mladićem, nasilnici na slobodi

Image
Foto: Screenshot RTL Danas

Maloljetnicima su izrečene tri mjere opreza, a odvjetnik Damir Primorac objasnio nam je čega se moraju pridržavati

Jakov Sedlar

Jakov Sedlar

Od crne kronike i politike do Premier League, Eurosonga i trapa - iako mlad, u sve je upućen

6.5.2024.
13:40
Screenshot RTL Danas
VOYO logo

Bilo je to prije točno mjesec dana. Ispred noćnog kluba Velvet u noći s petka na subotu sukobili su se mladići gdje je najdeblji kraj izvukao 23-godišnjak koji je završio u bolnici s ozljedama opasnim po život. Imao je teške ozljede glave i mozga te nije bio pri svijesti.

Pojavile su se razne verzije što se događalo netom prije same tučnjave, a epilog je bio takav da se mladić borio za život dok su četvorica maloljetnika i jedan 18-godišnjak bili prijavljeni za nanošenje osobito teških tjelesnih ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli Split brujao je o ovom slučaju i zato što je načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić jutro nakon incidenta, u nedjelju 7. travnja uputio priopćenje u kojem daje ostavku, a razlog je bio:

"S obzirom na to da je u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti", poručio je tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SNIMKA ZGROZILA JAVNOST /

Dva tjedna od ostavke Marendića, mladić kojeg su pretukli i dalje u bolnici. Evo u kakvom je stanju

Image
SNIMKA ZGROZILA JAVNOST /

Dva tjedna od ostavke Marendića, mladić kojeg su pretukli i dalje u bolnici. Evo u kakvom je stanju

Danas, mjesec dana kasnije, čuli smo se s Damirom Primorcem odvjetnikom sina Slobodana Marendića koji nam je otkrio da je tinejdžerima istražni zatvor ukinut 19. travnja te su im određene tri mjere opreza, a to su:

"Obveza maloljetnika da se redovito javljaju jedanput tjedno u policijsku postaju prema mjestu prebivališta, zatim zabrana maloljetnicima da se približavaju i održavaju bilo kakvu vezu s oštećenikom te zabrana maloljetnicima da posjećuju noćne klubove i ugostiteljske objekte u vremenu od 21 do 6 sati ujutro u cijeloj Hrvatskoj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da je važno istaknuti da je svim maloljetnicima i roditeljima drago da se oštećeni mladić oporavlja te smatra da je to u ovoj priči najvažnije.

Iz KBC-a Split također su nam potvrdili dobre vijesti o 23-godišnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krajem travnja je otpušten na kućnu njegu uz obvezu redovitog liječničkog nadzora", odgovorili su kratko za Danas.hr.

Primorac nam je objasnio zašto je mladićima ukinut istražni zatvor te što ih dalje čeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato što Sud smatra da se s ovim mjerama opreza može postići ista svrha kao da je određen istražni zatvor, a posebno imajući u vidu da oni do sad nisu tretirani zbog bilo kakvih kaznenih djela ili prekršaja", rekao je pa dodao:

"Sad se provodi pripremni postupak prema maloljetnicima, odnosno istraga za maloljetnike. Zadatak je da se prikupe svi dokazi i podaci (ispitivanje svjedoka, oštećenika, vještačenja itd.) koji će pomoći državnom odvjetništvu kako bi oni mogli odlučiti što dalje", rekao je u razgovoru za Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Odvjetnik Marendićeva sina: 'Aktivno će iznositi obranu kao i dosad'

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo