Dobili račun za vodu od gotovo milijun kuna!

9.5.2011.
23:57
VOYO logo

Stanari Šibenske 3 i Šibenske 9 na Kmanu nemalo su se iznenadili kad im je stigao račun za vodu za prošli mjesec. Megalomanski račun od 870 tisuća kuna trebali bi podijeliti jer su spomenute dvije zgrade spojene na istu hidroforsku stanicu. ''Račun nas je zbilja šokirao. Naša mjesečna potrošnja kreće se oko sedam tisuća kuna, ljeti malo više. Činjenica jest da smo mi u travnju ovdje imali puknuće vodovodne cijevi zbog izgradnje jednog objekta u susjedstvu. O svemu smo, međutim, odmah izvijestili djelatnike 'Vodovoda i kanalizacije' koji su poslali svog djelatnika da to evidentira. Nemoguće je, ipak, da je iz te cijevi u nekoliko dana iscurilo vode u vrijednosti od gotovo milijun kuna'', govori Tilda Penović, predstavnica stanara iz Šibenske 9.

O čitavoj situaciji obaviještena je i upraviteljska tvrtka 'Novi dani' koja održava zgradu. Od njihova nadzornog inženjera Radoslava Đorđevića doznaje se kako je prigovor na spomenuti račun promptno upućen VIK-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo je za Guinnessovu knjigu rekorda! S količinama vode koju oni spominju može se napuniti 12.900 kanadera! Čovjek koji radi u 'Vodovodu' rekao mi je da bivši 'Jugovinil', koji je bio njihov najveći korisnik, toliko vode, odnosno 103.000 kubika, nije mogao potrošiti u četiri mjeseca!'', rekao je.

''Ono što smo mi doznali jest da su oni očitavali kontrolno brojilo na koje su spojena vodomjerila spomenutih dvaju nebodera. Do ogromnog iznosa su došli jer vjerojatno nikad dosad nisu očitali to kontrolno brojilo, kako bi vidjeli je li se tko na njega nelegalno priključio. Svih ovih godina to ih nije zanimalo, da bi prije neki dan račun za vodu lijepo ispostavili stanarima koji uredno izvršavaju svoje obveze'', govori Đorđević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz 'Vodovoda i kanalizacije' potvrđuju kako je riječ o iznosu registriranom na kontrolnom brojilu u Šibenskoj koje se najmanje 10 godina nije očitavalo.

''Zbog ogromnih gubitaka vode, krađa i spajanja na crno, dala sam nalog službenicima da očitaju sva kontrolna brojila, ali ne i da rade obračune i šalju ih ljudima. Riječ je, dakle, o pogrešci zbog koje se duboko ispričavamo potrošačima. Na to brojilo nisu spojena samo dva vodomjerila iz Šibenske 3 i 9, nego i hidranti na koje se ljudi najčešće nelegalno spajaju. Ovo, ponavljam, nije stanje potrošnje od jednog mjeseca, nego tko zna otkad. Stanarima će, u svakom slučaju, doći uskoro račun koji odgovara stvarnoj potrošnji'', kaže Radojka Jeločnik, zamjenica direktora splitskog 'Vodovoda' za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201103220592006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo