Povratak u politiku / 'Daj Bože da je takvih kriminalaca i lopova u Hrvatskoj kao ja': Sabo odležao dvije godine u zatvoru, a sada se vratio u vrh politike u Vukovaru

Dugogodišnji vukovarski gradonačelnik i čelnik SDP-a u tom gradu, ponovno je u vrhu lokalne politike. Jučer je izabran za predsjednika Gradskog ogranka - pokušaj je to SDP-a da se vrati u igru

3.12.2017.
18:40
VOYO logo

Povratak otpisanog – tako bi se moglo opisati dugogodišnjeg gradonačelnika i sinonima SDP-a Vukovara Željka Sabu. Nakon poduže apstinencije ponovno je u vrhu lokalne politike.

„Čovjek koji je prošao dva logora, dva zatvora u Hrvatskoj od Remetinca, za djelo koje je čista politička likvidacija i za djelo za koje nitko u Hrvatskoj nikad neće odgovarati, smogao sam hrabrosti i snage za ponovno aktiviranje, a sve u želji jednostavno volim taj svoj Vukovar.“, rekao je Željko Sabo, predsjednik Gradskog ogranka SDP-a Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Sabo opet predsjednik gradskog SDP-a, predsjednik Foruma mladih odlučio je odstupiti. Iako s njim nikad nije surađivao jer je u politiku ušao kad ju je Sabo napustio, kaže da mu se ne sviđa njegova, ističe - burna politička prošlost.

„Ne samo njegovo nego i cjelokupnog rukovodstva koje je na jučerašnjoj konvenciji izabrano. Smatram da to nije dobra poruka koju prenosi, pogotovo SDP, koja je stranka, koja se sa trenutačnim predsjednikom zalaže za mlade ljude, za budućnost SDP-a. A ukoliko su takvi ljudi koji imaju iza sebe pravomoćne presude, koji imaju u tijeku dva sudska procesa, ako su oni budućnost SDP-a, onda ja onda ja ne želim bit' dio.“, rekao je Dean Gemeri, dojučerašnji predsjednik Foruma mladih SDP-a Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odležao je sedam mjeseci za političku korupciju, sudi mu se za besplatna dječja ljetovanja i namješatnje zapošljavanja.

„U okviru svega onoga što se meni događalo ja bih stvarno rekao "Daj Bože, da je takvioh kriminalaca i lopova u Hrvatskoj kao što sam ja.“, kaže Sabo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabo je ipak dugo vodio uspješan SDP. Nakon ovogodišnjeg debakla na lokalnim izborima, i rezultatom od samo tri člana Gradskog vijeća, jednadžba je jednostavna.

„Činjenica je da smo mi još 2009. na onim izborima imali 13 vijećnika, pa smo pobjeđivali sa Željkom Sabom i 2011. ponovljenim izborima 2013. i 2014. ponovno. Dakle, to su činejnice. Ja se nadam da ćemo svi biti zajedno jači. Opet kažem to je volja članova.“, rekao je Goran Bošnjak, zamjenik predsjednika GO SDP Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji žele uspješni SDP.

Sabin povratak u politiku znači da će SDP ponovno zaprijetiti HDZ-u u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Mislim da je to smiješno. HDZ kako na državnom nivou tako u gradu Vukovaru se nikog ne boji. Brojke govore sve.“, rekao je Damir Barna, predsjednik Gradskog organizacije HDZ-a Vukovar.

Tko se koga boji ili ne vidjet će se već na idućim izborima kada će lijevi i desni odmjeriti svoje snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo