borba s vremenom / Cilj je ubrzati i iznova potaknuti što više Hrvata na cijepljenje: Na cijepljenje će se uskoro izgleda moći i bez prethodne narudžbe!

Hrvatska planira do kraja lipnja procijepiti 50 posto odraslog stanovništva s dvoje doze. No, interes je među građanima počeo padati

3.6.2021.
18:30
VOYO logo

Na cijepljenje će se moći i bez prethodne narudžbe! Takav poziv građanima bit će raspisan uskoro, a cilj je ubrzati te, zbog pada interesa, iznova potaknuti što više Hrvata na cijepljenje. 

Istodobno, epidemiološka, a posljedično i turistička slika Hrvatske sve je povoljnija. Jadranska obala više nije pod crvenim alarmom što će omogućiti dolazak brojnih turista. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na blagdan Tijelova, sestra Ankica pomagala je kolegama na zagrebačkom velesajmu cijepiti građane protiv COVID-a. Inače radi u KBC Sestre Milosrdnice, a za vrijeme ove epidemije pomagala je najtežim bolesnicima. 

"Cijepite se, ja sam se osobno cijepila, nakon svog iskustva u Dubravi kad sam vidjela brojne poteškoće i simptome, onda sam se i ja odlučila cijepiti. Radili ste na covid odjelu? Da, radila sam na covid intenzivnoj", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas se na velesajmu cijepilo oko 2000 ljudi. 

"Ljudi vjerojatno misle da ako se većina procijepila, da ne moraju se oni cijepiti. Što nije istina, ja bih preporučila svakome da se cijepi", poručuje Vlasta Dvoršćak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Važno je cijepiti se da čim prije dobijemo imunitet na covid", jasno će Dražen Đurđević.

"Ja sam se dvoumila i odgađala bez obzira na sve. Samo sam naglo jučer donijela odluku moram to napraviti", kaže Marija Hrustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
borba s koronavirusom /

Dobre vijesti uoči ljeta: Hrvatska obala na najvažnijoj europskoj koronakarti više nije crvena!

Image
borba s koronavirusom /

Dobre vijesti uoči ljeta: Hrvatska obala na najvažnijoj europskoj koronakarti više nije crvena!

Hrvatska planira do kraja lipnja procijepiti 50 posto odraslog stanovništva s dvoje doze. No, interes je među građanima počeo padati. Razmatra se otvaranje punktova za cijepljenje bez naručivanja.

"Nadam se da ćemo uskoro imati dostupno i organizirano javni poziv za cijepljenje opće populacije", kaže Neda Ferenčić Vrban, specijalist školske medicine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo poručuju - odluka je na stolu, ali na snagu stupa čim se cijepe sve prioritetne skupine po županijama.

"Što se tiče tog otvorenog poziva o tome se razgovaralo na sastancima ravnatelja HZJZ i Ministarstva. Tako da je dogovoreno da će se s tim krenuti uskoro, situacija ovisi od županije do županije. Ovisi o tome koliki je odaziv, koliko je osoba iz prioritetne skupine cijepljeno i koliki je interes", kazala je epidemiologinja HZJZ Ivana Pem Novosel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojavila se informacija da će u Hrvatsku na cijepljenje moć i građani BiH, koji imaju hrvatske dokumente. To je istina, ali pod uvjetom da imaju i hrvatsko zdravstveno osiguranje.

Hrvatska je dosad izdala gotovo 60 tisuća covid potvrda, a od danas naša obala više nije crvena zona. Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti ublažio je alarm na žuti od Istre pa sve do krajnjeg juga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo