Pomoć do obnove / Caritas je Sisačkoj bolnici uputio kontejnersku kuhinju - pripremat će se 300 obroka dnevno

Uz ovu 350 tisuća kuna vrijednu kontejnersku kuhinju, Caritas je Sisačkoj bolnici već prije donirao kontejnere, bolničke krevete, opremu i drugu humanitarnu pomoć

14.7.2021.
7:00
VOYO logo

Sisačkoj općoj bolnici Hrvatski Caritas ustupio je na korištenje potpuno opremljenu kontejnersku kuhinju. Uz glavnu kuhinju bolnice u Petrinji, nakon nekoliko probnih dana - u mobilnoj će se kuhinji pripremati obroci za sve pacijente do završetka potpune obnove bolnice. 


Suvremeno i mobilno. Tako izgleda nova kontejnerska kuhinja u kojoj će Milan s još trojicom kuhara i pomoćnim kuharima u dvije smjene pripremati 300-ak obroka na dan za pacijente Opće bolnice u Sisku. Dok se stara kuhinja stradala u potresu ne obnovi.

Milan Rajković, kuhar Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić u Sisku: "To radim već 15 godina tak da ono... bit će ovdje dobro. Neće biti kao u staroj kuhinji jer puno je manje mjesta, ali radit ćemo. bit će dobro snaći ćemo se. Vruće nam je, ali imamo klimu".

A uz kuhinju, tu je i prateći kontejner za pripremu hrane, dok će za nekoliko dana stići i onaj za skladištenje. Želja im je rasteretiti glavnu kuhinju u montažnoj zgradi bolnice u Petrinji.

Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić u Sisku: "Ova kontejnerska kuhinja omogućit će nam da jedan veći dio hrane, barem za početak doručke i večere, spremamo ovdje na ovom mjestu tako da se izbjegne transport i mogućnost kontaminacije hrane".

Uz ovu 350 tisuća kuna vrijednu kontejnersku kuhinju, Caritas je Sisačkoj bolnici već prije donirao kontejnere, bolničke krevete, opremu i drugu humanitarnu pomoć.


Dolazi i jedna novina: "To će biti ova suvremena peć tako da odjenom možete ispeći 10 tih plehova ili tepsija za pripremu različitih menija i tako će kompletno biti kuhinja opremljena", rekao je mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.

Ugovor o trajnoj posudbi potpisan je na godinu dana, s mogućnošću trostrukog produljenja tog roka - ovisno o tome kako će obnova sisačke bolnice napredovati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo