CARINA ZAPLIJENILA AVION KOJIM JE MATEO KOVAČIĆ STIGAO U ZAGREB: / Pritvorili kapetana, provodi se istraga

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
8.11.2017.
7:38
Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Prema riječima vlasnika "Infinity Aviationa" Miće Jovanovića, carina je njegovu Cessnu Citation CJ1 zadržala u Zračnoj luci Franjo Tuđman zbog optužbe za kabotažu, odnosno zbog toga što je njegov zrakoplov letio između dvaju gradova na području jedne države članice EU-a, a što je zabranjeno prijevoznicima iz zemalja izvan Unije, piše Večernji list.

No, Jovanović smatra da se ne radi o kabotaži jer je letio između dva grada unutar Unije, a ne između dva grada u Hrvatskoj. Pritom ističe kako su njegovi zrakoplovi dosad petnaestak puta prevozili Luku Modrića iz Zagreba u Madrid i obrnuto i da nikad nije bilo problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A sad su našeg kapetana zrakoplova pritvorili i pustili ga tek uz jamčevinu od 6000 kuna", kaže Jovanović dodajući kako se bračni par Kovačić u nedjelju istim avionom trebao vratiti u Madrid.

Ujedno navodi kako je još nekoliko zrakoplova srpskih aviokompanija zadržano u Hrvatskoj zbog istog razloga, a među njima i avion Air Pinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Carinskoj upravi potvrđuju da su zadržali Cessnu Infinity Aviation zbog mjera nadzora koje provode sukladno ovlastima te navode kako utvrđuju moguće povrede odredbi carinskog zakonodavstva Europske unije vezanih uz postupak privremenog uvoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo