Velika investicija / Budi se nogomet u Osijeku: gradi se kamp s devet terena i stadionom

Za godinu i pol, niknut će novi omladinski kamp iz koje će poznata osječka škola izbacivati još više talenata. Projekt je prepoznao i mađarski premijer Viktor Orban

19.4.2017.
19:18
VOYO logo

Za prave prvotimce NK Osijeka jednoga dana, sada treba ulagati u nogometnu mladost i kamp.

"Devedeset posto ili devedeset i pet posto površine od 15,5 hektara bit će pod travnatim površinama. Pričamo o hibridnoj travi, o umjetnoj travi, o prirodnoj travi. Mi pričamo o grijanim terenima, djelomično grijanim terenima. I o manjem stadionu", objasnio nam je Ivan Meštrović, predsjednik NK Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve će se to graditi u Osijeku, na Pampasu. U blizini zone javnog prijevoza da djeca mogu sama dolaziti na treninge. Šikara će se raskričiti.

Izgradit će se devet terena, jedan stadion za 3500 gledatelja sa svim licencama za održavanje domaćih i europskih utakmica te sva prateća infrastruktura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki je to projekt koji se pripremao godinu dana. Udruga škole nogometa NK Osijeka je u postupku kupnje zemljišta od Grada za dva milijuna kuna.

Investicija na 15,5 hektara teška je osam milijuna eura. Kamp će koristiti najmanje 500 djece, a unjemu će biti otvoreno 120 radnih mjesta. Rok izgradnje je 18 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio novca daje i mađarska vlada – 3,3 milijuna eura iz budžeta za područja izvan domovine, nastanjena Mađarima.

"Idemo u projekt koji su prepoznale i vlade susjednih zemalja, pa se ovom prilikom opet zahvaljujem mađarskoj vladi i premijeru Orbanu osobno, što je prepoznao nakane NK Osijeka da kroz školu nogometa investira u izgradnju našeg kampa", kazao nam je Ivan Meštrović, predsjednik NK Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Rujevice u Rijeci, i Osijek zahvaljujući privatnom kapitalu podiže nogomet na višu razinu. Novi su vlasnici u proteklih godinu dana uložili u klub 65 milijuna kuna, i tu se neće stati, jer je u planu i novi stadion za NK Osijek.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo