'BUDE LI SE ZARAZA ŠIRILA OVIM TEMPOM...'; Damir Trut otkrio idući korak: / 'Imamo 2360 kreveta u sportskim dvoranama na pet lokacija'

Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Govoreći o kapacitetima za zbrinjavanje oboljelih, pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu Damir Trut kazao je da su šatori koje održava vojska rješenje za krajnju nuždu,

22.10.2020.
14:46
Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Nakon objave podataka prema kojima su u protekla 24 sata zabilježena rekordnih 1563 nova slučaja zaraze koronavirusom te da je 661 pacijent na bolničkom liječenju, a na respiratoru njih 46, oglasio se i pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu Damir Trut.

"Zaštitne opreme imamo dovoljno. Dio nje se i obnavlja i ponovno naručuje", kazao je Trut za televiziju N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIK BROJ ZARAŽENIH, U KB DUBRAVA OSTALA SU SAMO ČETIRI SLOBODNA KREVETA: /

'Hitna služba prestaje s radom'

Image
VELIK BROJ ZARAŽENIH, U KB DUBRAVA OSTALA SU SAMO ČETIRI SLOBODNA KREVETA: /

'Hitna služba prestaje s radom'

Aktiviranje sportskih dvorana u krajnjoj nuždi

Govoreći o kapacitetima za zbrinjavanje oboljelih, Trut je rekao da su šatori koje održava vojska rješenje za krajnju nuždu, dok sportske dvorane predstavljaju treći korak.

"Ako zaraza bude išla tempom da se one moraju aktivirati, imamo 2360 kreveta u različitim sportskim objektima na pet lokacija u Republici Hrvatskoj", rekao je Trut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na pogoršanje situacije sa širenjem koronavirusa, Ravnateljstvo civilne zaštite priprema tercijarne izvanbolničke smještajne kapacitete za oboljele.

"Zasad su određene lokacije u pet gradova - u Zagrebu je to Arena, u Splitu Spaladium Arena, u Rijeci Dvorana mladosti, a određene su i četiri lokacije u Varaždinu te tri u Osijeku. Ukupni im je kapacitet 2360 kreveta koji se mogu staviti u funkciju u roku 48 sati", rekao je ranije ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno je ministar zdravstva Vili Beroš, komentirajući situaciju s epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj, izjavio da se zdravstveni sustav intenzivno priprema te se otvara i dodatni dio u Kliničkoj bolnici Dubrava za prijem covid pozitivnih bolesnika.

"U KB Dubrava preostaje još dosta kapaciteta, uključujući šatore, ali zbog uvjeta tamo nismo planirali zaprimati bolesnike. Osim KB Dubrava postoje sekundarni centri, specijalne bolnice. Jutros sam razgovarao s nekim županima, vlasnicima tih bolnica, a uvijek ostaje treća opcija Arena i slično, u velikim gradovima", kazao nje ministar zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo