'IMPRESIVNA BRZINA' / Brzom brodicom trudnicu u visokom stupnju trudnoće za sat vremena prevezli s Raba u Rijeku

Image

Iz HZHM su izrazili duboku zahvalnost svima koji su sudjelovali u pružanju hitne medicinske skrbi tijekom te intervencije, a posebno timu Hitne medicinske službe Rab i osoblju Lučke kapetanije Rab

23.8.2023.
15:04
VOYO logo

Trudnica u visokom stupnju trudnoće brzom je brodicom uspješno u srijedu prevezena s Raba u Rijeku gdje joj je pružena daljnja medicinska pomoć, izvijestio je Hrvatski zavod za hitnu medicinu (HZHM).

"Trudnica u visokom stupnju trudnoće za samo 60 minuta prevezena iz Lopara do luke Porto Baros u Rijeci, zahvaljujući impresivnoj brzini plovidbe od 36-37 milja na sat”, istaknuli su iz HZHM-a u priopćenju nakon što je hitna medicinska intervencija obavljena uz pomoć najnovije brze brodice u sustavu hitne pomorske medicinske službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Trudnica je, nakon dolaska u riječku luku, vozilom Hitne medicinske službe prevezena u KBC Rijeka.

Iz HZHM su izrazili duboku zahvalnost svima koji su sudjelovali u pružanju hitne medicinske skrbi tijekom te intervencije, a posebno timu Hitne medicinske službe Rab i osoblju Lučke kapetanije Rab.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetili su da projekt uspostave hitne pomorske medicinske službe uključuje nabavu šest brzih brodica, od kojih su dvije namijenjene Primorsko- goranskoj županiji.

Image
Foto: RTL

"Nakon Raba, s nestrpljenjem iščekujemo isporuku brodice u Malom Lošinju idući tjedan, uvjereni u njenu ključnu ulogu u pružanju hitne medicinske skrbi našim građanima”, poručili su iz HZHM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Biolog o zagrijavanju Jadrana, o pomoru vrsta i o tome zašto orke napadaju brodice: 'Nije jasno igraju li se ili ljute'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo