BITKA ZA ŽIVOT U IMPORTANNEU: / Žena pala niz pokretne stube, hvatali je građani. Objavljena snimka

Image
Foto: Screenshot/RTL.hr

Pokretne stube Importanne centra u Zagrebu, oko čije se ispravnosti već neko vrijeme prepucavaju Grad i Uprava Centra,

14.11.2018.
13:38
Screenshot/RTL.hr
VOYO logo

Dok se Importanne centar i Grad Zagreb prepucavaju oko pokretnih stuba koje se nalaze na ulazu u Centar od strane Glavnog kolodvora, pojavila se snimka nadzornih kamera na kojoj je vidljivo kako je upravo zbog njih prije nekoliko dana došlo do tragedije.

Na snimci koju je objavio RTL vidljivo je kako se žena vozi stubama te da u jednom trenutku niz njih pada jer su joj uhvatile odjeću. Nesretnoj ženi u pomoć su priskočili građani pokušavajući je uhvatiti da ne padne, no nisu uspjeli. Snimka je, piše RTL, od 8. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispravne ili ne?

Grad Zagreb početkom studenoga pustio je u pogon uzlazni krak stepenica. Izvijestili su tada i da je silazni krak pokretnih stepenica oštećen i da zahtijeva opsežniji zahvat za koji je potrebno pribavljanje dijelova za zamjenu.

Iz uprave Importannea su pak tvrdili da je tvrtka koja je radila nulti pregled pokretnih stepenica donijela rješenje prema kojem su one neispravne te da ne bi smjele biti puštene u rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradu sada navode da im je poznato da se nesreća dogodila, ali da ne znaju što ju je uzrokovalo. Tvrde da ostali korisnici nisu imali problema te da ulazni krak stepenica posjeduje sve propisane ateste za korištenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo