Izrazio žaljenje / Beroš o zamjeni pacijentica: 'Za ovakav propust mora se utvrditi odgovornost. To je drugi slučaj u Splitu'

Ministar zdravstva Vili Beroš se osvrnuo na situaciju u KBC-u Split gdje je došlo do zamijene identiteta pacijentica

12.5.2020.
14:11
VOYO logo

Nacionalni stožer civilne zaštite na redovnoj konferenciji za medije iznio je najnovije informacije o epidemiji koronavirusa u Republici Hrvatskoj.

Ministar zdravstva Vili Beroš se osvrnuo na situaciju u KBC-u Split gdje je došlo do zamijene identiteta pacijentica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U KBC-u Split dogodio se incident, zamijenjen je identitet pacijentica. Ravnatelj Julije Meštrović me o tome obavijestio i osobno posjetio obitelj te im izrazio sućut. Osobno sam razgovarao s obje obitelji", kazao je.

"Za ovakav propust mora se utvrditi odgovornost i to je već drugi slučaj u Splitu. Zbog toga je ravnatelj pokrenuo unutarnji nadzor i ponudio funkciju, o čemu će odlučivati Upravno vijeće. Očekujem nalaze inspekcije i unutrašnjeg nadzora", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je otkrio jesu li pacijentice čiji su identiteti zamijenjeni bile pozitivne na koronavirus i jesu li otpočetka bile krivo liječene.

"To su podaci o kojima je prerano govoriti i izlaziti s njima u javnost. Mogu reći da su u KBC-u Split ulagali veliki napor i primali dementne pacijente te je vjerojatno nakon hitnog prijema došlo do zamjene identiteta. Nije došlo do problema u liječenju nego se sve ustanovilo kad je druga pacijentica stigla natrag u starački dom", kazao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo