VRTOGLAVI IZNOS / Automobil koji je navodno vozio Ronaldo prodaje se u Osijeku, a cijena mu je paprena

U svijetu luksuza nema krize, potvrđuje i vlasnik salona rabljenih vozila iz Zagreba

2.11.2022.
20:15
VOYO logo

U osječkom autosalonu tvrde da je baš ovim automobilom na treninge dolazio slavni Cristiano Ronaldo. Cijena mu je 110 000 eura, star je 5 godina i prešao je tek 28 000 kilometara.

"Nema utjecaja to što je bio Ronaldov auto. Cijena je ta koja je na tržištu. Što se tiče ovog vozila imamo upita iz Hrvatske pa i šire", kaže Tihana Brčić, voditeljica prodaje u autosalonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svijetu luksuza nema krize, potvrđuje i vlasnik salona rabljenih vozila iz Zagreba.

"Uopće ih nije teško prodati, samo moraju biti u dobroj opremi, odnosno u maksimalnoj opremi, ako su bez opreme, onda je problem", kaže Ivan Pehar, vlasnik tvrtke za prodaju rabljenih automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je i što sredine nema, najlakše se,kaže, prodaju ili jako skupi ili jako jeftini automobili odnosno oni čija vrijednost ne prelazi 10 000 eura.

"Mi imamo situaciju da auto koji smo prodavali prije godinu dana sada plaćamo više nego za što smo ga prodali prije godinu dana", govori Pehar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena im je porasla za 15 do 20 posto.

"Nova vozila su teže dobavljiva, duži su rokovi isporuke i samim time su se kupci vjerojatno odlučili za nabavku rabljenih vozila", kaže Luka Dorić iz Centra za vozila Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više ih se traži nego nudi.

"Nijemci se boje recesije, neizvjesnost je zbog rata u Ukrajini. Ne žele se zaduživati i kupovati nova vozila, a kad oni ne prodaju stara mi nemamo što kupovati. Zakon ponude i potražnje", kaže Goran Husinec, prometni vještak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih 10 mjeseci ove godine registrirano je 39 000 novih vozila, rabljenih iz uvoza gotovo 52 tisuće. Četiri tisuća manje nego u istom razdoblju lani. Iz Centra za vozila Hrvatske kažu, kako unatoč tome, očekuju da će prosječna starost voznog parka koji sada prelazi 13 godina i dalje rasti. Objašnjavaju to činjenicom da je ove godine bilo 10 posto manje odjavljenih vozila što znači da njihovi vlasnici neće kupiti novo ni novije rabljeno vozilo već će nastaviti voziti ono staro.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo