Završio projekt Život dostojan čovjeka

U prostorijama Edunet akademije u Zagrebu, u srijedu 11. siječnja održana je i posljednja grupa podrške u sklopu neprofitnog projekta udruge Medijska tvornica, pod nazivom Život dostojan čovjeka.

17.1.2012.
12:44
VOYO logo

Život dostojan čovjeka je medijska kampanja čija je svrha educirati, informirati, te senzibilizirati javnost o problemima s kojima se susreće veliki broj zaposlenih ljudi u RH koji rade, a ne primaju plaću.

Projekt je započeo u rujnu 2011, a se sastoji od upečatljivog televizijskog spota redatelja Danijela Tipure, grupa podrške, te web stranice www.zivotdostojancovjeka.com.hr na kojoj se radnicima pružaju potrebne informacije, pomoć i savjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu, 11. siječnja 2012. godine, u prostorijama Edunet akademije u Zagrebu, održana je i posljednja grupa podrške u sklopu neprofitnog projekta udruge Medijska tvornica, pod nazivom Život dostojan čovjeka.

Na održanoj grupi podrške koje su organizirale voditeljice projekta Maja Puhovski i Valerija Novak, prisustvovao je veliki broj zainteresiranih građana čija su radna, ali i ljudska prava povrijeđena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojim besplatnim savjetima pomogli su im voditeljica Centra za emocionalni razvoj, Ana Celjak, specijalist za ljudske resurse Anita Batinić, poslovni trener Goran Blagus te pravnik Dominik Stjepan Janković.

"Hvale vrijedan projekt koji je ljudima dao mnoštvo korisnih informacija i potpore. Svakako je predivno vidjeti koliko su sudionicima značile grupe podrške, na kojima su dobili alate pomoću kojih mogu se uspješnije i hrabrije suočavati sa situacijama u kojima se nalaze. Vjerujem kako je ovaj projekt široj javnosti ukazao na potrebu rada s nezaposlenima (ili zaposlenima koji rade, a ne primaju plaću) te kako će se i dalje nastaviti sa sličnim potrebnim projektima", izjavila je Ana Celjak nakon svojeg predavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt su medijski podržali Z1 televizija i Jabuka TV, Soundset plavi, portali moj-posao.net, business.hr, tipitv.hr, poslovni.hr i net.hr, a spot se prikazao i u središnjem Dnevniku HRT-a i na portalima posao.hr, t.portal te na stranicama studenskog zbora Ekonomskog fakulteta. Sve aktivnosti financirane su sredstvima hrvatskog poduzeća HOLCIM, čiji je direktor industrijske ekologije za kraj projekta svojim riječima uputio daljnju podršku svima koji su u kontinuiranoj borbi za temeljna ljudska prava:

"Predrasude kojim robujemo navode nas na pomisao da kršenja ljudskih prava u našem društvu nema. Na žalost, to nije istina. Svakodnevno smo svjedoci upravo suprotne slike - brojnim našim sugrađanima na najgrublji se mogući način oduzima pravo na dostojan život. Osim siromaštvom uzrokovanih problema, koje sigurno nisu mali, svakako je najteže podnositi osjećaj nemoći uzrokovan dugogodišnjim sustavnim nečinjenjem potrebnih koraka kako bi se to stanje izmijenilo. Holcim, kao promotor društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj želi ukazati na štetnosti koje nerješavanje problema izaziva na tržištu - nemoguće je ravnopravno konkurirati onima koji na teret svojih radnika i države ostvaruju prednosti u cijeni usluga - takva neravnopravna utakmica dovodi do uništavanja i zdravih subjekata, kršeći prava radnika na kvalitetan život koji svojim radom zaslužuju. Projekt udruge Medijska tvornica Život dostojan čovjeka želi pobuditi svijest javnosti o nedopustivosti takvog stanja i u ljudima pobuditi nadu da je bolje sutra moguće. Kvalitetom rada i nadasve svesrdnim zalaganjem članova Udruge rezultati su daleko nadmašili naša očekivanja. Ne zavaravamo se da smo problem i riješili - ali svako putovanje počinje prvim korakom, zar ne?" optimistično je zaključio Žarko Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona