ULUPUH / dobio prostor u centru grada

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnika svečano je otvorila nove prostore sjedišta Udruge čime je ujedno počelo obilježavanje 60.

22.1.2010.
16:47
VOYO logo

Novi prostori sjedišta Udruge nalaze se u Preradovićevoj 44/I, a tim je otvorenjem ujedno počelo obilježavanje 60. obljetnice od osnutka te krovne udruge za primjenjene umjetnosti.

Prostor od 100 četvornih metara Udruzi je dodijelio Gradski ured za imovinsko pravne poslove i imovinu Grada Zagreba, a uređenje je sufinanciralo Ministarstvo kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjetnik gradonačelnika Zagreba za kulturu Duško Ljuština simbolično je predao ključeve novih prostorija predsjednici ULUPUH-a Ivani Bakal, koja je podsjetila da ta udruga broji 1300 članova koji će sada imati primjerene prostore za organizaciju izložbi, predavanja, seminare i druge aktivnosti.

Ljuština je čestitao udruzi 60. rođendan i ulazak u nove prostor, zauzevši se za to da dobiju i veći izložbeni prostor za svoje članove. "Nadam se da nećemo dugo čekati taj prostor, koji će zajedno s danas otvorenim, činiti cjelinu za hvalevrijedan rad ULUPUH-a", poručio je Ljuština.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorenjem prostora obilježeno je i službeno zatvaranje izložbe "Sto godina hrvatske scenografije i kostimografije 1909.-2009.", koju je ULUPUH organizirao u suradnji sa HNK u Zagrebu. Danas će se također održati i okrugli stol o položaju scenografa i kostimografa.

ULUPUH je jedina strukovna udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti u Hrvatskoj. Kao takva, predstavlja krovnu organizaciju na državnoj razini za sve grane likovnih umjetnosti koje imaju određenu primjenu, uporabnu vrijednost: kazalište i film (scenografija, kostimografija, oblikovanje svjetla), arhitektura, hortikultura, fotografija, karikatura, ilustracija, strip, animirani film i dr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovana je 1886. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona