TEMA ZA SVA VREMENA: / Kultna hit predstava 'Čikaške perverzije' stiže u zagrebačko kazalište Vidra

Image

Predstava je rasprodana već 50 puta, a sada po prvi put dolazi u Vidru.

24.11.2016.
15:53
VOYO logo

Kultna hit predstava Čikaške perverzije po prvi puta dolazi u zagrebačko kazalište Vidra 5. prosinca. Radi se o predstavi koja je još 1993. premijerno igrana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu i u 12 godina postala kultna, a uživa status urnebesne komedije s preko 200.000 gledatelja.

Čikaške perverzije su nastale prema drami Davida Mameta Seksualne perverzije u Chicagu, čija se radnja događa 1970-ih i istražuje ljubavni i seksualni život dvojice prijatelja i dviju prijateljica, odnosno njihovu potrebu za ljubavlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumci Dragan Jovanović, Branka Puljić, Olga Odanović i Igor Đorđević su Mametovu duhovitu suvremenu američku dramu na ingeniozan način pretvorili u fantastičnu komediju koja prelazi granice lokalnog i progovara o onome što je zajedničko svima – o potrebi za ljubavlju i preprekama njenog ostvarenja. Likovi prolaze kroz ljubavne priče, svatko na svoj način, ne usuđujući se da im se do kraja predaju, što stvara niz komičnih situacija.

Image
Foto: Promo

Unatoč velikom i kontinuiranom uspjehu, predstava je posljednji put izvedena 2005. godine, a Jovanović ju je tek u jesen 2015. odlučio ponovo vratiti pred publiku, i to simboličnim 500. izvođenjem upravo u Chicagu, u okviru uspješne američke turneje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak predstave na kazališne daske proslavljen je spektakularnim nizom od preko 50 rasprodanih predstava, a njezin status najbolje potvrđuje i pojavljivanje jednog od najboljih tenisača današnjice Novaka Đokovića kao specijalnog gosta-glumca na pozornici 16. veljače u Beogradu.

"Zašto je trebalo ovoliko vremena da se vrate Čikaške perverzije, ne znam. Igrati 500 puta jednu istu predstavu, to je stvarno naporno i potrebno je neko vrijeme da je se čovjek ponovo zaželi. Sada sam to ponovo zavolio", objašnjava Dragan Jovanović. Čikaške perverzije su uvijek izgledale isto, nepromijenjive su u svojoj biti. To je priča o ljubavi, o prijateljstvu, o problemima između muškaraca i žena. To je tema za sva vremena. Takva je i predstava. Uvijek će trajati baš zbog toga što se bavi najobičnijim, a u stvari najkompliciranijim stvarima", zaključuje Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona