La Pivellina oduševila publiku

Dodjelom Master nagrade mađarskom autoru Beli Tarru završen je 7. Libertas Film Festival. Publika je kao najbolji film nagradila austrijskog kandidata za Oscara, film La Pivellina.

17.4.2011.
16:09
VOYO logo

Dodjelom nagrada u hotelu Valamar Lacroma završio je 7. Libertas Film Festival. Festival su zatvorili direktorica Mirjana Mia Pećina te umjetnički direktor Stjepan Hundić.

arti-201104050499006Prema odluci publike, najbolji film ovogodišnjeg LFF-a je austrijsko-talijanski film La Pivellina, prvi igrani film redateljskog dvojca Tizze Covi i Rainera Frimmela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnjeg dobitnika Master nagrade je Bela Tarr, jedan od najoriginalnijih redatelja u svijetu. Za svoj posljednji film Torinski konj primio je nekoliko nagrada, među ostalima Srebrnog medvjeda i FIPRESCI nagradu u Berlinu.

'Puno vam hvala na ovoj nagradi. Na njoj piše Libertas – ta riječ označava slobodu. Nemojte nikada zaboraviti, filmovi moraju biti slobodni. Isto kao što i ljudi moraju biti slobodni. Film nije dio show biznisa, film je dio sedme umjetnosti', izjavio je dobitnik Master nagrade Bela Tarr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201104110877006Voditelji animacijske radionice, Jasminka Bijelić Ljubić iz škole animacije iz Čakovca te uspješni američki animator Kelly Loosli predstavili su rezultate šestodnevne radionice – dva kratka animirana filma koja su realizirali dubrovački srednjoškolci, polaznici radionice.

U suradnji sa Hrvatskim filmskim savezom te pod vodstvom uspješne redateljice i scenaristice Jasmile Žbanić i koordinatorice Jasne Žmak održana je i scenaristička radionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao najbolji scenarij odabran je Spaghetteria Mea Culpa autorice Andree Dobre iz Rumunjske zbog 'pažljivo istkane priče koja pokazuje drugu stranu turizma na topao i jednostavan način, pun humora i ironije', izjavila je Jasna Žmak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona