Godišnja izložba hrvatskih arhitekata

U Društvu arhitekata Zagreba otvorena je Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2009.

21.1.2010.
11:04
VOYO logo

Na izložbi u Zagrebu do 29. siječnja mogu se razgledati fotografije brojnih nagrađenih radova, poput nove zgrade Hitne pomoći u Zagrebu i Dječjeg vrtića "Katarina Frankopan" koji su dobili nagradu "Viktor Kovačić" za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u 2009. godini.

Izložene su i fotografije najuspješnijih ostvarenja na području stambene arhitekture u 2009. - poslovno-stambenog objekta "Sukoišan-sjever" u Splitu i obiteljske kuće u zagrebačkom Rudešu. Predstavljen je i interijer riječke dvorane "Zamet", za koji je dodijeljena nagrada "Bernardo Bernardi" za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2009. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je prijavljeno 145 autorskih radova, u izradi kojih je sudjelovalo oko 200 suradnika, a ostvarenja su razvrstana u nekoliko tipologija: obiteljske kuće, višestambene zgrade, stambeno-poslovne zgrade, poslovne i javne zgrade, rekonstrukcije i dogradnje, intervencije u javnom prostoru i urbanizam, interijeri i arhitektonska publicistika.

Izložbu je otvorio Nenad Kondža, bivši predsjednik Stručnog savjeta Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA), ustvrdivši kako "godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata daje presjek svega što se u arhitekturi radilo protekle godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazio je zadovoljstvo pristiglim radovima i nadu da će se tako visoka razina kvalitete održati i iduće godine. Da je 2009. godina bila iznimna u hrvatskoj arhitekturi, po Kondžinim riječima, potvrđuje i činjenica da su dodijeljene po dvije nagrade "Viktor Kovačić" i "Drago Galić", što inače nije bila praksa.

Predsjednik UHA Hrvoje Hrabak izrazio je zadovoljstvo što su najbolja ostvarenja hrvatskih arhitekata premijerno izložena u prosincu u Osijeku, čime je zadržana praksa da se godišnja izložba svake godine premijerno predstavi u drugom dijelu Hrvatske. Nakon Zagreba predviđeno je da se prikaže u Zadru i u drugim regionalnim središtima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godišnja izložba radova hrvatskih arhitekata organizira se od 1984. godine te je tradicionalno neselektirana, tj. prepuštena je autoselekciji samih arhitekata koji prijavljuju svoje radove.

U Društvu arhitekata Zagreba ostaje otvorena do 29. siječnja, a može se razgledati radnim danom od 8 do 17 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona