Domaći film će šest dana vladati SC-om

Jubilarni 20. Dani hrvatskog filma održat će se u Studentskom centru od 4. do 9. travnja. Organizatori su pripremili iznimno bogat program i niz popratnih sadržaja, a ulaz je besplatan.

17.3.2011.
16:42
VOYO logo

Ovogodišnji programski selektori su: Danilo Šerbedžija za igrani film, Tomislav Čegir za dokumentarni film, Darko Kreč za animirani film, Damir Čučić za eksperimentalni film, Ilko Čulić za namjenski film i glazbene spotove, dok je umjetnički savjetnik ovogodišnjeg DHF-a filmski kritičar Dean Šoša.

Ove godine će se za nagrade ukupno natjecati 115 filmskih naslova. Za nagrade će se tako boriti 17 igranih, 16 dokumentarnih te 16 animiranih filmova. U konkurenciji za najbolji eksperimentalni film nalazi se 15 uradaka, a za namjenski njih 26, dok se za najbolji glazbeni spot bori 25 videa. Također, bit će dodijeljena i nagrad Salona odbijenih za najbolji prijavljeni film koji nije uvršten u konkurenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored projekcija filmova u konkurenciji, kao i popis svih prijavljenih filmova možete potražiti na web stranici festivala www.sczg.hr/dhf.

Treba napomenuti da su sva događanja u sklopu Dana hrvatskog filma, od projekcija do koncerata, potpuno besplatna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečano otvorenje 20.DHF-a, održat će se 4.travnja u Kinu SC s početkom u 20.30, a u zabavnom dijelu programa nastupit će Cinkuši.

U popratnom programu održat će se Kritični dani, radionica filmske kritike te Market ideja, pitching forum namijenjen upoznavanju i suradnji potencijalnih autora, redatelja te produkcijskih kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kućni reklamni video- KRV, program je na kojem će se u opuštenoj atmosferi Kluba SC prikazivati reklame nastale u privatnim produkcijama, a najbolje će biti nagrađene.

Također će biti prikazani filmovi s prošlogodišnjeg Pula film festivala u programu pod nazivom Mala pula, ali i filmovi o skate kulturi u programu Skate pool kino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Kovač, sa svojom ekipom, poziva sve na filmski kviz Kako je počeo quiz na mom otoku, a kultni Maraton kratkog filma održat će se ove godine u sklopu DHF-a.

U sklopu Dana hrvatskog filma bit će održan i homage Tomislavu Gotovcu!, kao i program u čast Vatroslavu Mimici, ovogodišnjem dobitniku Oktavijana HDFK-a za životno djelo te tribina prisjećanja na 1. DHF, kao i program posvećen sjećanju na nedavno preminulog Miroslava Mikuljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona