DODIJELJENE NAGRADE 'MARKO POLO': / Turističkom sadržaju Net.hr-a i autorici Aniti Žuveli Hitrec posebno priznanje

Image
Izvor: Luka Stanzl/PIXSELL

Vrijedno priznanje i turističkom sadržaju Net.hr-a

19.12.2017.
15:11
Luka Stanzl/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada 'Marko Polo – slavni putopisac' u organizaciji FIJET-a Hrvatske (Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme) i Zbora turističkih novinara HND (Hrvatsko novinarsko društvo) prvu su nagradu podijelili Ivo Pervan za najbolji fotografski putopis “Divota Biokova kroz oko kamere” te Miro Branković s Hrvatske radiotelevizije za putopisni serijal “Za Markom Polom”.

Druga nagrada dodijeljena je Davoru Rostuharu za izniman doprinos razvoju putopisa i turističkoga novinarstva. Treća nagrada ravnopravno je podijeljena Tomislavu Šikiću, novinaru Glasa Hrvatske, te Slobodanu Bukviću i Andreji Pisac Freškuri za doprinos afirmaciji putopisa i turističkoga novinarstva. Nagradu za najbolju reportažu osvojio je Paul Bradburry za novinarsku priču o zagrebačkome Adventu 2016.

Posebno priznanje

Posebno priznanje Fijet Croatie, ove je godine osvojila Anita Žuvela Hitrec za iznimno korištenje medijskih komunikacijskih tehnologija u promociji turizma Hrvatske. Posebna nagrada odnosi se na doprinos promocije turizma Hrvatske kroz medijske komunikacijske tehnologije za Net.hr-ov sadržaj, u društvu najistaknutijih turističkih medijskih pojedinaca i projekata za 2018. godinu.

Anita Žuvela Hitrec je turistička blogerica i voditelj digitalnog projekta Hotspots.net.hr, koji četiri godine djeluje na matičnom portalu Net.hr, donoseći priče o domaćim destinacijama. Samostalno vodi promociju za osam kontinentalnih županija i autorica je brojnih zapaženih blogova i putopisnih reportaža, na temu hrvatskih destinacija s posebnim naglaskom na kontinentalni turizam. Nagrada za istaknuto medijsko djelovanje putem digitalnih komunikacijskih tehnologija u promociji turizma Hrvatske, veliki je korak naprijed u daljnjem radu.

Neki od njezinih najčitanijih blogova su: Top 7 preporuka za savršeni odmor na kontinentu, Putopis o Sisku i Lonjskom polju, Bilje i Baranja, Hrvatska puna ljepote...

shimmer fallback
shimmer fallback

Ostale nagrade

Nagrađeni su i emisija “Lijepom našom” Hrvatske radiotelevizije, Turistička patrola Večernjega lista, Branko Uvodić te Dagmar Meneghello, za doprinos afirmaciji kulturnoga turizma Hrvatske. Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić dobio je nagradu za kontinuirano medijsko praćenje i promociju turizma.

Sedma dodjela nagrade Marko Polo - slavni putopisac održana je 14. prosinca u Novinarskom domu u Zagrebu u organizaciji FIJET-a Hrvatske (Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme) i Zbora turističkih novinara HND-a (Hrvatsko novinarsko društvo). Na ovogodišnjoj svečanoj dodjeli nazočili su i inozemni gosti-novinari: predsjednik FIJET-a Tijani Haddad (Tunis), potpredsjednik Fundacije turizma Mediterana, savjetnik glavnog tajnika UNWTO za medije, (ex ministar turizma), te članovi izvršnog odbora Fijeta koji dolaze iz Egipta, Španjolske, Turske, Rumunjske, Bugarske i Francuske.

shimmer fallback
shimmer fallback

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču