i-flow je nova Sonata

Atraktivni koncept i-flow premijerno prikazan zimus u Ženevi zapravo je model kodnog naziva VF koji će u 2011. godini na Europskom tržištu upotpuniti gamu u D segmentu, a nositi će oznaku i40

16.6.2010.
23:10
VOYO logo

U međuvremenu, Hyundai je pustio nekoliko novih informacija vezanih uz i40. Naime, ovaj formalni nasljednik nekadašnje Sonate donijeti će revolucionarne promjene u segmentu.

Jakoj europskoj te japanskoj konkurenciji i40 će konkurirati atraktivnim dizajnom obje karoserijske verzije (limuzina i karavan), prostranošću, vrhunskom tehnologijom, najvišom razinom sigurnosti, opremom koja bi trebala nadmašiti ponudu konkurencije, te najnovijom generacijom učinkovitih, štedljivih i ekološki prihvatljivih motora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, model VF razvijen u Europskom tehničkom centru intenzivno se dorađuje na poligonima u korejskom Namyangu, s posebnim naglaskom na dinamične vozne osobine, točnije na upravljivost i preciznost upravljačkog sustava.

Posebno zanimljiva bit će gama dizelskih motora. U skladu s trendom Downsizinga, model i40 pokretati će potpuno novi Hi-tech 1.7 CRDi VGT motor dostupan sa 115, 136 i 160 KS uparen sa šesterostupanjskim ručnim ili šesterostupanjskim automatskim mjenjačem. Isti mjenjači dolaziti će i u kombinaciji s benzinskim motorima GDI tehnologije (Gasoline Direct Injection) obujma 1.6 i 2.0 litre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po svemu sudeći, i40 donijeti će revoluciju u D segment automobila, baš kao što je to napravio i ix35 u klasi SUV automobila. Nova generacija Sonate (YF) koja je već u prodaji na američkom tržištu nije namijenjena Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo