Crtančica na sceni Gorica

Scena Gorica predstavlja Crtančicu, predstavu utemeljenu na ideji nacrtanog i izmišljenog svijeta u režiji Ane Savić Gecan u kojoj je glavna uloga pripala pjevačici grupe Stampedo -Ivanki Mazurkijević.

Ishodišna točka Crtančice jest želja osamljene djevojčice da sama izmisli vlastite prostore putem crteža. Moć mašte vodi je u predjele koji postoje paralelno s onima u stvarnom životu. Kad poželi, nacrtat će vlastitu odjeću, sobu, kuću, igralište, prijatelje, domaće i divlje životinje. Scenografija predstave i kostimi realizirani su kroz formu dječjeg risanja.

Izvođačica na pozornici djeci prenosi poetsku priču o izmišljenom danu djevojčice. Pokretom, pjevanjem i crtanjem potpuno ulazi u maštani lik, a u isto vrijeme je komentatorica i crtačica.

Pedagoška i etička poruka projekta je potaknuti djecu na kreativnost, ukazati im na svu vrijednost kreacije, potaknuti ih da ne budu samo pasivni konzumenti priča nego da aktivno sudjeluju u predstavi, i da se u životu jednakovrijedno mogu izražavati likovnim, a ne samo verbalnim sredstvima.

Za izvedbu ove zanimljive predstave u nedjelju, 21. veljače u 17 sati, net.hr je podijelio tri puta po dvije ulaznice, a sretne ruke bili su…

Goran Leko
Vanja Perhavec
Manuela Bradić

Obavijest o načinu preuzimanja ulaznica dobit ćete putem maila.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr