Vrijedi probati

Žene masovno piju čaj od mente jer ih rješava prištića, a zaluđenost je na vrhuncu

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 08:00 21.05.2017 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Znamo da ste već alergični na razne beauty savjete jer mnogi od njih nemaju neko uporište, ali kada se radi o iskustvima stvarnih žena, dobro je probati prije nego odmahnete rukom

Naime, jedna korisnica društvene mreže Reddit tvrdi da se riješila hormonalnih akni uz pomoć čaja od mente. Hormonalne akne pojavljuju se najčešće na bradi i duž vilice i na njih je teže utjecati nego na one na obrazima ili čelu. Korisnica Reddita ovaj je čaj pila svaku večer u periodu od 2-3 mjeseca i akne joj nisu izbijale.

I druge žene su se ubrzo javile sa svojim iskustvima koja su također bila pozitivna i u korist čaja, napominjući da je metvica posebno korisna za liječenje akni uslijed djelovanja policističnih jajnika.

Može li zaista pomoći?


Čaj od mente nesumnjivo je koristan za naš organizam, ali može li zaista pomoći kod akni? O ovome je za Allure progovorila dermatologinja Elizabeth Tanzi koja je dosta skeptična u vezi liječenja akni metvicom.

“Budući da akne izbijaju zbog mnogo uzroka koji ovise od osobe do osobe, dosta sam skeptična oko toga. Čaj od mente ima mnoge koristi za tijelo, ali malo je vjerojatno da će izliječiti akne kod baš svake osobe”, napominje Tanzi.

Iako ukusni čaj od mente možda neće u potpunosti riješiti duboko ukorjenjene akne poput salicilne kiseline ili benzoil peroksida, ne znači da ga nije dobro piti. Priroda sigurno ima rješenje za sve i može pomoći ako joj dopustimo. Mi ćemo svakako probati ;)

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 08:00 21.05.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr