KAŽU STRUČNJACI

Žene češće nego muškarci doživljavaju višestruke orgazme (ali ih i češće glume)

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 15:55 04.11.2016 / Rubrika:
0

Unatoč tome što je svaka osoba drukčija, postoje neke ključne, univerzalne razlike u seksualnom iskustvu žena i muškaraca

Možda ste prave sretnice i to nikada niste doživjele, ali ako vam se dogodilo da tijekom seksa vaš muškarac posao ‘završi’ ranije, dok vi ostanete nezadovoljene – onda ste svjesne da je vaše iskustvo definitivno bilo drukčije od njegovog.

Ne kažemo da se ne događa i obrnuto, jer postoje stvari zbog kojih je ženama seksualno iskustvo i mnogo bolje nego muškarcima, a stručnjaci tvrde kako je ovo onih pet ključnih, univerzalnih razlika:

Žene češće doživljavaju višestruke orgazme, ali to se događa i muškarcima


Seksualna terapeutkinja Barbara Keesling za Cosmopolitan je svojedobno izjavila da “ako ste žena i možete doživjeti jedan orgazam, to znači da možete doživjeti i višestruke orgazme.”

I dok je kod muškaraca situacija drukčija, i obično nakon jednog orgazma moraju čekati određeno vrijeme prije nego se mogu ponovno ‘baciti u akciju’, nekolicina muškaraca ipak može doživjeti višestruke orgazme, tijekom kojih dolazi do ejakulacije.

Postoje i oni višestruki orgazmi kod muškaraca kod kojih ne dolazi do ejakulacije te ih iz tog razloga mnogi ne smatraju ‘pravim’ orgazmima, a o ovoj temi zasad postoji prilično mali broj znanstvenih istraživanja.

I muškarci glume orgazam, ali ipak mnogo rjeđe nego žene

Istraživanje koje je 2010. provedeno na uzorku od 180 studenata i 101 studentice pokazalo je da je 28 posto muškaraca i 67 posto žena barem jednom, tijekom seksa, odglumilo orgazam.

Nova pak studija, koja je nedavno objavljena u časopisu Sexual and Relationship Therapy, pokazala je da se razlozi glumljenja između žena i muškaraca također ponešto razlikuju.

I dok žene češće glume orgazam kako bi prekinule loš seks, muškarci to čine kako bi ‘nahranili’ ženski ego, pokazali su rezultati.

Oralni seks žene češće dovodi do orgazma

Seksologinja i znanstvenica Carol Queen tvrdi kako otprilike 70 posto žena rijetko ili čak nikad ne doživi orgazam tijekom vaginalnog seksa, dok čak 74 posto muškaraca orgazam na taj način doživljava redovno.

No, iako ovo zvuči prilično poražavajuće, studija iz 2009. godine provedena među 1931 odraslom osobom, pokazala je da je situacija za žene ipak bolja kada je riječ o oralnom seksu. Tako se 90 posto muškaraca i 64 posto žena izjasnilo da je tijekom posljednjeg seksa doživjelo orgazam, ali taj je broj kod žena porastao na 98 posto kad je odnos uključivao i oralni seks, dok je kod muškaraca tada brojka skočila na 92 posto.

I iako u globalu žene rjeđe od muškaraca doživljavaju orgazam, češće ga doživljavaju one koje imaju spolni odnos s osobama istog spola, upravo zbog ranije spomenutog oralnog seksa.

Ženama treba više vremena nego muškarcima da dožive orgazam tijekom vaginalnog seksa

Istraživanje poznatog američkog znanstvenika Alfreda Charlesa Kinseyja pokazalo je da ženama tijekom masturbacije treba otprilike jednako toliko vremena da dožive orgazam koliko muškarcima treba tijekom vaginalnog seksa.

I iako to vrijeme kod svakog pojedinca varira, prosjek o kojem se obično govori kada je riječ o vremenu potrebnom da se doživi orgazam tijekom vaginalnog seksa jest: kod žena 20 minuta, kod muškaraca 5 minuta.

Žene se mogu uzbuditi gledajući druge žene (bez obzira jesu li bi ili hetero)

Dok se žene (i homoseksualne i heteroseksualne) mogu uzbuditi gledajući seks između dviju žena, dvojice muškarca ili muškaraca i žene, kod muškaraca je situacija drukčija.

Hetero frajeri tako će se najčešće uzbuditi gledajući samo seks između žene i muškarca, dok će gay frajere najčešće uzbuditi seks između dvojice muškaraca. A isto je i kad je riječ o ženama koje su gay, koje će češće uzbuditi seks između dviju žene, pokazala je studija provedena prošle godine na Sveučilištu u Essexu.

Ono što je također prilično zanimljivo, a pokazalo se u ovom istraživanju, jest da se žene najčešće neće uzbuditi ako samo gledaju golog muškarca kako stoji, sjedi ili leži.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 15:55 04.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr