Jedan stvar nije dovoljna

Vjerujete li u ove mitove? Ispucali vrhovi ne rješavaju se samo rezanjem, već kombinacijom raznih trikova

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 19:00 29.10.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Svaka kosa može imati ispucale vrhove

Za mnoge žene kosa je glavni adut ključ samopouzdanja, bilo da je duga ili kratka. Najbolje se osjećamo kada je zdrava, sjajna, kao iz frizerskog salona, no često nam to ne polazi za rukom.

Suha je, ispucala i sve što stavimo na nju nema nikakvog učinka. Što je tome uzrok otkrio je Matt Rez, poznati losanđeleski kolorist koji često njeguje kosu poznatim damama.

“Ispucali vrhovi uzrok su svih problema. To je dio dlake koji je oštećen zbog suhoće kose”, kaže Rez. Što imamo dužu kosu, dodaje, to su vrhovi dalje od korijena pa prirodna ulja teže dospijevaju do krajeva i zato su suhi.

Da ne živite u zabludi, evo koje je mitove naveo kolorist, a u koje bismo trebali prestati vjerovati.

1. Neposlušna kosa – ispucali vrhovi?

Antenice na glavi koje strše nemaju nikakve veze sa ispucalim vrhovima jer su potonji samo posljedica suhoće vlasi. Frizzy kosa je jednostavno takve teksture kada vlasi popucaju.

2. Ravna duga kosa podložnija je ispucalim vrhovima

Svaka kosa može imati ispucale vrhove, pogotovo kovrčava jer je po prirodi suša. Prirodna ulja teže putuju do vrhova spiralnim putem.

3. Ispucali vrhovi rješavaju se rezanjem

Rez kaže kako to nije sasvim točno. Zašto? Jer dlaka može puknuti na bilo kojem dijelu, ne samo na vrhovima.

4. Ulje za kosu oporavit će vaše vrhove

Puno ljudi misli da je samo hidratacija ključ lijepe kose, no Rez je tu da nas razuvjeri. “Da, proizvodi za hidrataciju zagladit će vrhove da se ne listaju, no svejedno im je potrebno rezanje”, napominje.

Kako se onda riješiti ispucalih vrhova?

Rez kaže kako je sve u prevenciji i održavanju. Vaš frizer treba odrezati više od 2 cm s vrhova kako bi se vidjela razlika. Još jedna važna stvar u sprječavanju isušivanja jesu kvalitetni proizvodi za hidrataciju koji djeluju na cijelu kosu poput dubinskih maski.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 19:00 29.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr