'17 na dan'

Vitaminska bomba: Ovaj napitak je sve što će vam ikada trebati u borbi protiv bolesti

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:00 12.01.2017 / Rubrika:
Foto: romrodinka/Thinkstock
0

Možda je upravo ovo rješenje za sve boljke

Svi znamo da voće i povrće mora biti na našem jelovniku kako bi organizam održali vitalnim i zdravim, ali se toga rijetko pridržavamo. Možda bismo se trebali ugledati na Japance koji su jedni od najdugovječnijih ljudi na svijetu.

Oni se itekako drže ovakvog jelovnika, a njihova vlada ih samo potiče u tome. Upravo od nje su dobili odličnu preporuku da svakodnevno konzumiraju 17 porcija voća i povrća kako bi ojačali imunitet i zaštitili se od bolesti.

Voće i povrće mora se, naravno, smiksati u blenderu, a dobit ćete napitak koji je prava vitaminska bomba. U smoothiju ’17 na dan’ nalaze se vitamini A, B, B1, B2, B3, B6, C, E i K, prepun je beta karotena za dobar vid, kalcija za kosti, željeza, magnezija, cinka, selena, natrija, fosfora, kalija, sumpora, bakra, kroma i bora. Zaista sve što nam ikada treba!

Evo što vam treba:

Fresh fruits and vegetables in the blender

1 jabuka, 1 kruška, 1 kockica svježeg krastavca , pola limete, 1 komadić đumbira oko 1 cm, 1 šaka svježih listića špinata, pola stabiljke celera, pola srednje mrkve, 1 šaka svježeg kelja, pola glavice svježe cikle, 1 kriška ananasa, 1 stabljika brokule oko 1 cm, 1 komadić tikvice, 1 komadić pastrnjaka oko 1 cm, 1 komadić komorača, 1 kriška crvene paprike i 1 kriška žute paprike.

Voće i povrće dobro operite i izmiksajte u blenderu, a možete mu dodati i par kockica leda. Živjeli!

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:00 12.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr