Bolno očito

Uradi sam krema za sunčanje postoji, ali dermatolozi smatraju da je ne biste trebali koristiti

Piše: vedranavranesic / Vrijeme: 15:00 15.07.2017 / Rubrika:
Foto: alexcheen/Instagram
0

Internet je opsjednut uradi sam ljepotom, a 61 milijun internetskih pretraga to i potvrđuje

U moru stvari koje možete napraviti samostalno, uradi sam verzija SPF-a se ipak čini previše. Ona zahtjeva sastojke poput hranjivih ulja badema ili kokosa koje potom valja pomiješati s bogatom bazom kao npr. shea maslacem i onda na to kao zaštitu od sunca staviti cinkov oksid, a potom sve zagrijati u pećnici i onda promiješati.

Mišljenje dermatologa

U teoriji uradi sam krema za sunčanje zvuči jednostavno, ali Joshua Zeichner, direktor dermatološkog kozmetičkog i kliničkog istraživanja u bolnici Mount Sinai, tvrdi da se ni jedan uradi sam proizvod se ne može mjeriti s obaveznim dnevnim faktorom 30:

“Nikad ne preporučam uradi sam kozmetiku. Pokušati napraviti vlastitu kremu za sunčanje može dovesti do katastrofalnih rezultata, od opeklina do melanoma kasnije u životu. Prirodni elementi kao cinkov oksid mogu nuditi zaštitu od sunca, ali ne postoji način da se takvom kremom osigura kvalitetna zaštita, stabilnost sastojaka ili trajni učinak na kožu.”

Ako ste jedni od onih zabrinutih kemikalijama u kremama za sunčanje, Zeichner preporuča da ih onda preskočite i da se držite proizvoda na bazi minerala.

Izvor: Allure

Piše: vedranavranesic / Vrijeme: 15:00 15.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr