Starinski lijek

Uklanja perut i oporavlja tjeme: Iskoristite ovo jeftino i zdravo rješenje naših baka ako želite sjajnu i čvrstu kosu

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 09:04 03.02.2017 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Nikada ne biste pogodili o čemu se radi

Šamponi, regeneratori, lakovi, gelovi, serumi i kojekakvi preparati talože se na tjemenu i kosi te je pritom otežavaju. U doba naših baka, kada nije bilo toliko kozmetičkih proizvoda, primjenjivale su se druge tehnike za lijepu i sjajnu kosu.

S vremena na vrijeme, tjeme treba osloboditi nataloženih stvari, a tu uskače jedan starinski lijek za koji se kaže da liječi ama baš sve – rakija. Da, dobro ste pročitali, rakija se može koristiti i na kosi jer potiče cirkulaciju.

Međutim, prije nego izlijete bocu rakije na kosu, morate se pridržavati nekih pravila kako ne biste oštetili vlasi:

Rakija se nanosi samo na tjeme

Ne stavljajte je po cijeloj dužini kose, a pogotovo ne na vrhove. Rakija smije ići samo na kožu glave kojoj neće biti ništa. Prije se na taj način čak liječila perut. Bez obzira što grize i peče, od nje vam neće biti apsolutno ništa. Veću štetu izaziva boja za kosu, a ne prirodna tvar poput rakije.

Koristite je s uljem

Glass of alcohol on wooden background

Rakiju se prije nanošenja mora razblažiti nekim prirodnim uljem poput maslinovog, kokosovog ili arganovog. Rakija će potaknuti cirkulaciju, a ulje će hidratizirati kožu.

Ne pretjerujte s učestalošću

Jednom tjedno je sasvim dovoljno za tretman rakijom. Sve više od toga može nepovoljno djelovati na kožu glave. Ako imate bilo kakvih problema s kožom poput seboreje ili psorijaze, nemojte ništa stavljati na tjeme na svoju ruku već se prvo konzultiratjte s dermatologom.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 09:04 03.02.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr