STRAŠNO

U emisiji nacionalne televizije ženama dijelili savjete kako šminkom prekriti tragove nasilja na licu

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 18:00 28.11.2016 / Rubrika:
Foto: CaLi/Twitter
0

Žene u Maroku nedavno su ostale prilično neugodno iznenađene, nakon što je na njihovoj nacionalnoj televiziji prikazana emisija s tutorijalom kako šminkom prekriti modrice i tragove nasilja.

Tutorijal je vodila nasmijana vizažistica, koja je na jednoj djevojci čije je lice bilo puno (vjerojatno improviziranih) modrica pokazala kako prekriti modrice, podlijeve i podočnjake.

‘Nadamo se da će vam savjeti pomoći da nastavite sa svakodnevnim životom’

A ono što je najstrašnije od svega jest činjenica da su ovakav program prikazivali tek nekoliko dana prije Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

“Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći da normalno nastavite sa svakodnevnim životom”, zaključuje vizažistica i voditeljica na samom kraju emisije, a nakon što su žene, s punim pravom, pobijesnile na televizijsku kuću, emisiju su odmah uklonili sa svoje web stranice.

No, nisu je uspjeli ukloniti s Twittera, pa su ondje počele kružiti kopije snimke s komentarima žena koje nisu mogle vjerovati na koji se način pristupa ovako ozbiljnoj temi.

Nevjerojatno…

Televizijska je kuća na svojoj Facebook stranici napisala kako shvaćaju da je snimka u potpunosti neprimjerena te da je došlo do uređivačke pogreške u procjeni ozbiljnosti i osjetljivosti teme.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 18:00 28.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr