Jako osjetljivo

Trudnice ovo zanima, ali se srame pitati: Kako urediti intimnu zonu prije poroda?

Piše: Žena Net / Vrijeme: 15:06 02.10.2016 / Rubrika:
Foto: Alagich Katya/Flickr
0

Postoje brojna pitanja koja se trudnice ne usue pitati jer ih je sram. Misle kako ostale buduće mame već znaju odgovor.

Jedna trudnica je na stranici Netmums pitala ostale ‘kako urediti intimnu zonu prije poroda’ i dobila je brojne odgovore.

“Jednostavno ću to pitati. Kako se pripremate za porod? Jasno je da želimo biti uredne tamo dolje, ali to je teško jer imamo veliki trbuh i ništa ne vidimo. Depilirate li se, brijete ili…? Znam da je smiješno pitanje, ali me to doista zanima jer razmišljam da odem na depilaciju intimne zone, a nikada prije to nisam radila?”, upitala je Kate M.

trudnoća jutranja mučnina

Ubrzo su počeli stizati odgovori.

Lauren W. je prva odgovorila: “Ja osobno to ne bih radila jer je intimna zona osjetljivija tijekom trudnoće. Možda da probaš s brijanjem ili ukloniš dlačice kremom koristeći ogledalo?”

Najbolje ne poduzimati ništa

Mnoge mame su savjetovale Kate da “ne poduzima ništa i ostavi onako kako je priroda uredila jer je tako zdravije”.

“Ne bih preporučila da se prvi put depiliraš tijekom trudnoće… koža je osetljvija. Ja sam se brijala sve dok to fizički više nisam mogla, a onda sam samo ostavila kako jest. Babicama to nije smetalo, a nije ni meni kada je počeo porod. Obrijale su me prije šivanja”, opisala je svoje iskustvo jedna korisnica.

Kate koja je postavila pitanje, nastavila je razgovor i dodala da je već dva puta rađala, ali se ‘ne može sjetiti kako je ranije rešavala taj problem’.

trudnoća trudna

“Ne mogu dopustiti da me u rađaonici briju, previše mi je neugodno. Dovoljno je jezivo što ležiš tamo raširenih nogu, a međunožje ti je na izvol’te. Ipak, to je nešto što nikoga ranije nisam pitala, pa ne znam ni da li ostale trudnice muči isto pitanje ili ni ne razmišljaju o tome”, napisala je.

U razgovor se uključila i stažistica iz rodilišta.

“Već sam sve vidjela i iskreno, nije važno. Kada sam porađala, dlačice sam sređivala trimerom. Šivanje je lakše ako su dlačice kraće, ali kao što sam već rekla nije važno”, odgovorila je.

Mnoge trudnice su priznale da i njih zanima odgovor na ovo pitanje. Pojedine su rekle da su se depilirale, ali da ih je to jako boljelo jer je koža osjetljivija u trudnoći. Neke kažu da su im partneri pomagali da se srede ‘tamo dolje’, dok su neke koristile ogledalo kako bi same sredile dlačice.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 15:06 02.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr