BUDITE USTRAJNI

Zdravo mršavljenje: Kako, bez gladovanja, izgubiti kilograme koji se više neće vraćati

Budite realni i nemojte si zadavati prevelike zadatke

Ako se borite s viškom kilograma i već ste pokušali nebrojeno mnogo načina kako da ih se riješite, onda ste vjerojatno već i uvidjeli neke greške koje ponavljate i zbog kojih, čini se, ne uspijevate smršavjeti.

No, zapravo je vrlo jednostavno, ako upoznate svoje tijelo, svoje navike i budete spremni na promjene stila života, a ne na tromjesečne promjene, a onda opet povratak na staro.

Evo tri jednostavna trika i pravila koja morate slijediti i garantirano ćete početi gubiti kilograme. I više vam se neće događati da tako lako odustajete, jer ćete znati da sebi činite dobro na duge staze, a ne tek trenutačno.

1. Više sna

Good dreams make your day better

Uz to što morate uvesti promjene u prehranu i početi se baviti bilo kakvom fizičkom aktivnosti, ne smijete zaboraviti koliko je san važan u cijelom tom procesu. I neka on, stoga, bude što kvalitetniji.

Jedno je istraživanje tako pokazalo da ljudi koji noću spavaju manje od pet sati, tijekom dana u organizam unose gotovo 400 kalorija više od onih koji spavaju više od pet sati. Također, osobe koje nemirno i loše spavaju češće jedu hranu bogatu proteinima, ali i onu bogatu takozvanim ‘praznim kalorijama’.

2. Mijenjajte navike, nemojte se koncentrirati samo na rezultat

Woman stretching in bed after wake up

Nije važno samo postaviti cilj koji želite postići, već je važno da taj cilj bude realističan te da odlučite promijeniti životne navike, a ne samo uvesti kratkoročne promjene te nastaviti sa starim, lošim navikama kad se kilogrami počnu topiti.

3. Promjene u prehrani

Chopping food ingredients

Napravite plan i budite prizemljeni i u ovom segmentu – za početak izbacite šećer, jedite više proteina u svakom obroku, a barem pola obroka neka se sastoji od svježeg voća. A ako u svemu ovome budete dosljedni, rezultati će se sigurno pojaviti. I ostati.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr