Pa ne možemo vjerovati

Tko bi rekao da ova ‘bezazlena’ jutarnja navika uništava našu kosu, evo o čem se radi

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 20.11.2017 / Rubrika:
Foto: Priscilla Du Preez/Unsplash
0

Svaka od nas to radi, ali frizer poznatih faca kaže da bi trebale odmah prestati

Što napraviš ujutro nakon ustajanja? Obično je to pranje zubi, tuširanje, rutina njege lica i, naravno, češljanje kose. Međutim, ovo zadnje bismo trebale pod hitno izbaciti iz navike jer navodno našu kosu čini lomljivom i punom elektriciteta.

I’m not even remotely nice in the mornings. Hell beast.

A post shared by Alexa (@alexachung) on

George Northwood, frizer koji vodi brigu o kosi poznatih dama poput Rosie Huntington-Whitely i Alexe Chung, za Vogue je objasnio zašto nas ovoliko ‘plaši’: “Nikada, ikada ne češljajte kosu ujutro. Ova navika kuštra kosu i dovodi do mehaničkih oštećenja. Umjesto češlja koristite prste.”

Teško nam je uopće pomisliti kakva bi nam kosa ujutro izgledala da je ne počešljamo, ali profesionalac valjda zna o čemu priča. Pa kako se onda probuditi s donekle pristojnom frizurom? Northwood predlaže spavanje s punđom točno na vrhu vrata koja treba biti pričvršćena ukosnicama kako bi preživjela noć.

Ujutro makni punđu, stavi malo ulja na dlanove i lagano prođi kroz kosu. Ako ne možeš bez češljanja, četkom prođi po površini kose samo jednom. Ha ništa, isprobat ćemo :)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 20.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr