Vrijedi probati

Tamne mrlje na licu nisu ugodna pojava, ali možete ih se riješiti pomoću ova dva prirodna sastojka

Možda ne mogu baš napraviti čuda u kratkom roku, ali sigurno vrijedi isprobati

Tamne mrlje i hiperpigmentacija na koži nisu neuobičajena pojava, a pogotovo se javljaju starenjem, zbog štetnog utjecaja vanjskih faktora na našu kožu, zbog ožiljaka od akni, prištića ili pak kao posljedica nepravilnog rada jetre, zbog čega mnoge žene posežu za skupim i često dosta neučinkovitim preparatima kako bi ih se pokušale riješiti. No, ovi problemi mogu se riješiti i na mnogo jednostavniji, jeftiniji i potpuno prirodan način uz pomoć samo dva sastojka koja možete naći na tržnici i u dućanima.

Te dvije namirnice su krumpir i kurkuma, koji navodno uspješno rješavaju ova dva problema s početka, a sve što trebate je slijediti ove jednostavne upute dolje.

Masaža krumpirom nekoliko puta dnevno

Krumpir je prepun vitamina B, koji uspješno stimulira obnavljanje epitelnih ćelija i nikotinamida, koji pak uvelike utječu na obnavljanje stanica i čišćenje kože. Ako imate problema i s tamnim krugovima oko očiju, krumpir i njih rješava prilično učinkovito, a sve što trebate je ploškom oguljenog krumpira masirati problematična područja 10-ak minuta, nekoliko puta na dan (najbolje ujutro i navečer).

Maska od kurkume za ljepšu kožu

Kurkuma pak može poslužiti kao iznimno korisna i hranjiva maska za lice koju biste na kožu lica trebale nanositi maksimalno jednom do dva puta dnevno, a osim što će vam pomoći ukloniti tamne mrlje s kože lica, popravit će joj sjaj i nahraniti je. Jednostavno je pomiješajte s malo vode da dobijete nešto gušću pastu i time premažite lice, kratko je ostavite na licu pa isperite vodom.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr