Bljak!

Tamna strana ljepote: Zgrozit ćete se kad saznate što se sve krije u vašem ružu za usne

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:00 21.03.2017 / Rubrika:
0

Mi prve priznajemo da ne razmišljamo previše o sastavu našeg make-upa, no možda bismo trebale početi

Jeste li znale da su kroz povijest ruž nosile samo prostitutke kako bi bile javno odvojene od ‘pristojnih dama’? Postoji mnogo stvari koje ne znate o ovom poprilično svakodnevnom objektu kojeg bez pretjeranog razmišljanja nanosite na usne.

Otrovni teški metali

Prosječna žena tijekom svog života pojede između 1,5 i 2,5 kilograma ruža i sjajila za usne, tvrde istraživanja.

Također, veliki broj ruževa za usne, čak i onih koje proizvode luksuzni brendovi, u sebi sadrži olovo koje je toksično i u najmanjim koncentracijama. Uz olovo, u ruževima se nalaze i drugi teški metali poput kroma, kadmija, arsena, žive, mangana, aluminija…

Bube i kravlji mozgovi

Uz sve to, morate biti svjesni da se u vašem ružu vjerojatno nalaze i izmljevene bube koje žive u mnogim prirodnim bojama. Kako biste ovo izbjegle, potražite ruževe koji su veganski :)

Uz bube, u ruževima se može pronaći i životinjska mast, posebno ovčija, i kravlji mozak… Zvuči prilično, odvratno, zar ne?

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:00 21.03.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr