Sve što trebate znati

Tajne korištenja kozmetičkih proizvoda: Koliko vam je proizvoda uistinu potrebno?

Piše: vedranavranesic / Vrijeme: 15:00 18.07.2017 / Rubrika:
Foto: Ridofranz/Thinkstock
0

Ukoliko vam je stalo da izgledate dobro utoliko se obavezno morate brinuti o svojoj koži

Briga o koži, međutim, nije mala stvar. Pored raznih sredstva hidratacije i sredstva za čišćenje, dosta je često teško razabrati što nam je točno potrebno, kako to koristiti, ali možda i najvažnije od svega kolika nam je količina određenog proizvoda potrebna. Alicia Barba, dermatologinja, objašnjava kako izvući najbolje iz proizvoda i usput uštedjeti novac.

Serum za lice

Serum se koristi svaki dan i to za čišćenje mrljica i oštećenja ili kako bi koži dali dodatnu vlažnost. Izuzetno je lagan, ali isto tako i skup. Nemojte ga zato previše trošiti jer je pola pumpice sasvim dovoljno, a nanesite ga dva put dnevno.

Dnevna krema


“Kremu ćete puno više trebati tijekom zimskim mjeseci negoli ljetnih,” tvrdi doktorica Barb. Tijekom hladnijih mjeseci koristite cijelu količinu pumpice i to dvaput dnevno dok u ljetnim mjesecima zbog veće vlažnosti zraka koristite samo pola te količine. Obratite i pozornost na to sadržava li vaša krema salicilnu kiselinu. U tome slučaju nanošenje započnite malom količinom, pola pumpice, i postepeno dogurajte do veće količine.

Noćna krema

Nju možete nanijeti u većoj količini jer tijekom noći koža obnavlja. Potrebna vam je otprilike veličina male Snickers čokoladice, a kremu nanesite ne samo na svoje lice nego i na vrat i ruke.

Krema za sunce

Većina nas ili ne koristi kremu za sunčanje ili je ne koristi u odgovarajućoj količini ili njezin nanos ne obnavlja tijekom dana. “Bolje je nanijeti više, nego manje,” tvrdi Alicia. Potrebna vam je otprilike jedna polovina čajne žlice, a nanesite je sve do kose, oko očiju, ispod nosa, preko nosa, na uši i na usne.

Krema za oči

Ova krema nije samo za bore, već vam može pomoći da izgledate budnije. Potrebna vam je izuzetno mala količina. Dovoljno je prstom dodirnuti kremu i tu količinu nanijeti ispod oka koristeći tapkanje, ne zaboravite dio proizvoda iskoristiti i za gornji kapak. Ukoliko vam krema dolazi s pumpicom toliko iskoristite cijelu količinu jedne pumpice.

Sredstva za pranje lica

Ujutro koristite vrlo nježan gel za pranje koji neće isušiti vašu kožu. Navečer koristite jači gel i piling koji će s vašega lica ne samo ukloniti šminku nego i nečistoće nakupljene tijekom dana. Dovoljna je jedna pumpica.

Sredstvo protiv akni

Njega valja nanijeti služeći se štapićem za uši, a dovoljno je koristiti veličinu M&M bombona. Napravite sve kako bi prilikom toga izbjegli ostatak kože.

Piling

Kožu možete oštetiti ako koristite previše proizvoda za piling jer koža postaje suha i sklona aknama. Piling radite dvaput tjedno s količinom jedne polovine čajne žlice, a nakon toga obavezno nanesite kremu.

Izvor: Cosmopolitan

 

Piše: vedranavranesic / Vrijeme: 15:00 18.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr