Baš je fora

‘Staklena koža’ novi je korejski trend: Evo o čemu se radi i zašto postoji velika šansa da ćete ga obožavati i vi

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:00 13.09.2017 / Rubrika:
Foto: sarah_glow/Instagram
0

Korejke su prvakinje u bogatoj njezi kože, što se itekako vidi na njihovim licima skoro savršene teksture

Azijske ljepotice, a posebice Korejke, poznate su po svom režimu njege kože u čak 11 koraka i uvijek se trude da im je koža što sjajnija, svježija i vlažnija. Njima je uvijek važno izgledati što mlađe pa su otkrile još jedan korejski trend – ‘staklenu kožu’.

“Staklena koža je idealna koža u Koreji – čista, bez otvorenih pora, blistava i svijetla, baš kao staklo”, objašnjavaju Sarah Lee i Christine Chang, osnivačice Glow Recipe online trgovine korejskim proizvodima.

Međutim, dodaju da ovakav efekt na koži nije lako postići i za to najčešće nisu dovoljni samo proizvodi. “Takva koža nije nešto što ćete dobiti preko noći. Morate biti uporni i dosljedni kako biste postigli profinjenu teksturu i mladenački izgled”, napominje Alicia Yoon, osnivačica online trgovine Peach & Lily.

Osim toga, važno se orijentirati na proizvode koji djeluju na dublje dijelove kože, ne samo na površini, a to su enzimski pilinzi i razni hidratacijski serumi i boosteri. Iako je predanost njezi kože ključ u ovom pogledu, rezultati će vas sigurno oduševiti i nećete se više vraćati na staro ;)

Izvor: Refinery 29, Allure

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:00 13.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr